Bisiklet üstünde dünyayı fotoğrafladı

Bisiklet üstünde dünyayı fotoğrafladı
MARMARİS Fotoğraf Dostları Derneği'nin (MARFOD) bu haftaki konuğu, bisiklet tutkunu 45 yaşındaki Cemal Atasoy oldu.

Yaklaşık beş aylık bir zaman içinde dört ülke gezip 11 bin kilometreden fazla pedal çeviren Atasoy, gezisi sırasında kadrajladığı fotoğrafları paylaştı.

İstanbullu yatırım danışmanı ve bisiklet tutkunu Cemal Atasoy, Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği'nin (MARFOD) konuğu oldu. Atasoy, Türkiye'nin dışında aralarında Nepal, Brezilya ve Güney Amerika'nın da bulunduğu dört ülkede çektiği binlerce fotoğrafı MARFOD üyelerine ve fotoğraf severlere paylaşan Atasoy, soruları yanıtladı. Bisiklete çok küçük yaşlarda başladığını belirten Cemal Atasoy, "Yurtdışı turlara başlamadan önce Türkiye'de yaklaşık 20 bin kilometre pedal bastım. Neredeyse gezmediğimin bir karış toprak kalmadı. Ben bir AVM yatırım danışmanıyım. İşinde verimli ve yaratıcı olmak isteyenlerin, zihnini tazeleyeceği bir hobisi olmalı. Benimki de bisiklet ve fotoğraf" dedi.

"BİSİKLETTEYKEN KENDİMİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUM"

Bisikletle dünya turu macerasına nasıl başladığını anlatan Atasoy, "Çoğunlukla 'Korkmuyor musun' diye soruyorlar. Yolda olmaktan keyif alıyorum. Huzuru, rahatlama hissi beni motive ediyor. Hülya Koç'un bisikletle tek başına Latin Amerika ve Asya'yı geçmesi beni çok etkilemişti. 'Neden ben de denemiyorum' dedim. 1999'da bisikletimi alıp, otobüsle Doğubeyazıt'a gittim. Bisikletle Tahran'a ulaşıp, uçakla Yeni Delhi'ye geçtim. Oradan Amritsar ve Nepal'e geçtim, yolculuğumu Katmandu'da bitirdim. 3 bin 600 kilometre pedal çevirdim. Koku ve sesleri duymak istiyorum. Gürültü çıkartmadan, çevreyi kirletmeden, dikkat çekmeden hayatın içinden geçiyorum. Bisikletteyken kendimi özgür hissediyorum" dedi.

HEDEFTE GÜRCİSTAN VAR

Yola çıkmadan parkurları tüm detaylarıyla incelediğini belirten Atasoy, "Programımı yapıyorum. Her sabah saat 07.00'de başlayıp en fazla 100 kilometre yol alıyorum. Yani ortalama dokuz saat pedal çeviriyorum. Bugüne kadar 15 ülkeyi gezdim. Toplam 11 bin kilometreyi aşan pedal bastım. Tüm seyahatlerimin toplam harcaması ise 55 bin lirayı buldu. Şimdiki hayalim Gürcistan'dan Çin'e gitmek. Bu turda yedi bin kilometre pedal basacağımö diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.