BİRİ KAPATTI BİRİ AÇTI

BİRİ KAPATTI BİRİ AÇTI
Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde 2005 yılında yayın hayatına başlayan Haber Expres Gazetesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü arifesinde Çarşamba Belediyesi tarafından ruhsatsızlık gerekçesiyle mühürlenmişti.

Yapılan işlem üzerine Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, işyerine vurulan mührü kırarak Gazete basan kurumların mühürlenemeyeceğini ifade etti.

Çarşamba İlçesi'nde yaklaşık 10 yıldır Gazete ve Matbaa hizmeti sunan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık, Çarşamba Belediyesi tarafından ruhsatı olmadığı gerekçesiyle 09 Ocak tarihinde mühürlendi. 2012 yılında taşındığı binanın iskânsız olduğunu, belediyenin oturum izni olmayan bir binaya izin verdiğini, bu nedenle işyerlerine ruhsat alamadıklarını ifade eden Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, “2012 yılında taşındığımız işyerinde ruhsat almak için Çarşamba Belediyesi'ne başvurduk. Belediye başvurumuz üzerine bizlere ruhsat veremedi. Nedenini sorduğumuzda ise, Çarşamba Belediyesi'nin binayı iskânsız bir şekilde hizmete açıldığını bu nedenle iskân probleminin çözülemediği takdirde ruhsat alamayacağımızın cevabını aldık. Ruhsat işlemi için defalarca Belediyeye başvurularda bulunduk. Fakat onlardan kaynaklanan sorunu bir türlü aşamadık. Zabıta Ekipleri sorunu daha büyüterek tarafımıza 15 gün içerisinde gazetemizin boşaltılması yönünde tebligat gönderdi. 15 gün sonra ek süre istedik. Matbaamızı taşıyacak yer bulamadığımız için eski makinelerimizi yerimizde bıraktık. Zabıta ekipleri daha sonra belirttikleri tarihte gelmediler. Son olarak 09 Ocak tarihinde işyerimize gelerek mühürleme işlemini gerçekleştirdiler.” Dedi.

Çarşamba Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu işlemin yasaya uymadığını, gazeteye yapılan bu müdahalenin doğru olmadığını ifade eden Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, mühürlenen işyerine gelerek Belediyenin vurduğu mührü kırdı. Başkan İsmail Temiz, kurumun işyerinin önünde yaptığı açıklamada, “Çarşamba'da yaklaşık 10 yıldır Gazetesini çıkartan Erol Bey, 10 Ocak tarihinde gazetesini çıkartamadı. Bu yapılan kararın doğru olmadığını Yargıtay kararı ile de açıklayabiliriz. Yargıtay kararına göre gazete hizmeti veren kurumların mühürlenemeyeceği belirtiliyor. Bunun için gazete hizmeti veren bir kurum mühür ile engellenemez. Gazeteler ruhsatı olmadan da hizmet verebilmektedir. Bizde Yargıtay'ın bu kararına dayanarak vurulan bu mührü söküyoruz.” İfadelerini kullandı.

Mührü Yargıtay Kararına istinaden söken Başkan İsmail Temiz'e 10 Ocak Gazeteciler Gününde en büyük hediyeyi sunduğunu ifade eden Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, “ Bu gün gerçekten İsmail Temiz başkanımız bizleri sevindirdi. Yargıtay kararı ile bizlerin engellenemeyeceğini, basının sürekli çalışacağını söyledi. Çarşamba Belediyesi tarafından gazetemiz mühürlendiğinde gazetemizi bastıracak matbaa aradık. Ancak baskılar dolayısıyla ilçede ki hiçbir matbaa gazetemizi basamadı. Yinede bugünkü sayımızı okurlarımızın önüne sunduk. Bu hizmetimiz hiçbir zaman engellenemeyecektir.” şeklinde konuştu.

Başkan Hüseyin Dündar tarafından tehdit edildiğini belirten Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, “Belediye Başkanı Dündar ağabeyimle görüşmesinde beni tehdit eden sözler sarf etti. Başkan Dündar benim akli dengemin yerinde olmadığı yönünde ithamlarda bulunmuş. Bunları geçmişte de yaşamıştık. İşyerime daha önceden saldırıda bulunulmuştu. Yetkililerin bu konuda gereken önlemleri alacağını düşünüyorum.” Dedi.HABER-FOTO:EMİN İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.