BIRAKTIĞI ENKAZ! 

BIRAKTIĞI ENKAZ! 
Yaklaşık 20 yıl Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Yusuf Ziya Yılmaz belediyeyi toplamda 3 Milyar Lira üzerinde borçla bırakıp istifa etmiş, Milletvekilli olmuştu. Ancak geride bıraktığı borç enkazını kaldırmak hiç de kolay değil!

HOYRATÇA PARA HARCAMIŞ!
Büyükşehir Belediye'nin ve SASKİ’nin tüm gelirlerinin ipotek altında olduğu Samsun'da, hizmet edebilmek için toplamda 340 Milyon Lira kredi talebi meclisten geçti. Seçimlerden önce gayrimenkulleri satışa çıkaran Büyükşehir, son Belediye meclislerinde ve SASKİ genel kurulunda toplamda 340 milyon kredi çekmek mecburiyetinde olunduğunun altı çizildi. Yılmaz'ın Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan Büyükşehir Belediyesi’nin parasını hoyratça harcamaktan çekinmediği, ortaya çıkan borç yükünden anlaşılmakta.

qqqqqqqqqqeee.png

BORCUN KARŞILIĞINDA NE YAPILDI?
Hafif Raylı Sistemi, ve katı atık depolama sistemi dışında vatandaşa hizmet verecek nasıl hizmetler yaptırdığı ortada olmasına karşın Belediyenin üç milyar lira civarında borç batağında olması akıllara durgunluk verecek boyutlarda. Şehre yapılan peyzaj çalışmaları ve Samsunlu vatandaşların hiç kullanamadığı Dünyada tek örneği Samsun'da olan deniz doldurularak yapılan 18 çukurlu golf sahası ekonomik zorluklar çeken vatandaşları en çok kızdıran konular arasında.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum