BIRAKIN KAHVALTILARI 'YARDIM EDİN'

BIRAKIN KAHVALTILARI 'YARDIM EDİN'
Geçtiğimiz yıl kurulan Samsun inşaatçılar ve Müteahhitler Derneği sürekli olarak siyasetçilere kahvaltılar tertip ederek kamuoyu ile paylaşımlar yapması akıllara acaba Deprem bölgesine ne kadar yardım yaptılar sorusunu getirdi.

Geçtiğimiz yıl kurulan Samsun inşaatçılar ve Müteahhitler Derneği sürekli olarak siyasetçilere kahvaltılar tertip ederek kamuoyu ile paylaşımlar yapması akıllara acaba Deprem bölgesine ne kadar yardım yaptılar sorusunu getirdi. Deprem bölgesinde insanlar gıdasından giyimine her türlü yardıma muhtaçken SİMDER’in kahvaltılı toplantılara devam etmesi kamuoyunun büyük tepkisine neden oldu. On ilde yaşanan Deprem felaketiyle ilgili Simder’in herhangi bir yardımı paylaşmayıp, Siyasetçilere ve STK’lara kahvaltı vermeye devem etmesi Bırakın kahvaltıları deprem bölgesine yardım edin yorumlarına neden oldu.

manset-6-005.jpg

AKIL VERMEYİN YARDIM EDİN
Simder Başkanı Yunus Güney’in yaşanan depremin ardından yaptığı açıklamalarda depremin nedenleri ve sorumluları konusundaki açıklamalarının yeri ve zamanı şimdi olmadığı, şimdi depremle ilgili yapılabileceklerin neler olduğu konusunda açıklamalar yapması gerekirken, müteahhitlerin bu konudaki sorumlulukları üzerinde açıklamalar yapıp, siyasetçilere ve STK’lara kahvaltılar vermesi kamuoyunun tepkesine neden olmakta. Kamuoyu yapılan bu tür açıklamaların ardından bırakın akıl vermeyi de deprem bölgesine yardım edin söylemlerine neden oldu. Depremin yaşandığı günden bu güne dek Simder’in deprem bölgesine yardım yapıp yapmadığı, yaptıysa neden kamuoyu ile paylaşmadığı da merak konusu olmuş durumda. Günlerden beri ülke gündeminde olan böyle önemli bir konuda yardım etmek yerine bazı STK’lara kahvaltı vermesi ve sosyal medyadan paylaşması akıllara durgunluk verdi.

manset-7-005.jpg

YARDIM TIRLARI NEREDE
On ilde yaşanan deprem felaketiyle ilgili büyüğünden küçüğüne pek çok STK’nın deprem bölgesine gönderilmek üzere TIR’lar doldurup teşvik amaçlı kamuoyu ile paylaşmasının yanında şehrin zengin işadamlarının ve müteahhitlerinin üyesi olduğu Simder’in şu ana kadar yardım TIR’ı hazırlayıp bölgeye göndermemesi kamuoyunun tepkisine neden oldu. Ülkenin tamamında bu tür yardımlar yapılırken Simder’in ne yaptığı da kamuoyunun merakı haline gelmiş durumda.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum