Bir zamanlar örnek gösteriliyordu

Bir zamanlar örnek gösteriliyordu
ARDAHANLI işadamı Erdal Dedeoğlu'nun 'Doğu Anadolu Türkiye'nin sanayi merkezi olmalıdır' diyerek 1975 yılında Erzurum'da kurduğu ve TSE'nin her yönüyle Batı'daki firmalara örnek gösterdiği fabrika, madde bağımlıların mekanı haline geldi.

Erzurum'un merkez Aziziye İlçesi'nde 1975 yılında Dedeoğlu Makine ve Isı Sanayi A.Ş.'yi kuran Erdal Dedeoğlu, Türkiye'nin birçok kentine fabrikada ürettiği kalorifer ve buhar kazanı, basınçlı kap, sanayi fırınları, ısıtma cihazları, hidrofor ve akaryakıt tankeri ile çelik konstrüksiyon satmaya başladı. Kurulduğu günden itibaren en çok vergi verenler arasında yer alan Dedeoğlu Makine ve Isı Sanayi A.Ş.'nin de rehabilitasyona alınan firmalar arasında bulunduğu iddiası üzerine işler kötü gitmeye başladı.

İçine düştüğü zorluklar nedeniyle 1994 yılında kapanan tesisi 1998 yılında yeniden açan Erdal Dedeoğlu, krizi aşamadı ve fabrikanın kapısına 2002 yılında yeniden kilit vurdu.

Dedeoğlu, "Hiçbir problemimiz olmadığı halde ticari kredi kullandığımız bankalar harekete geçti ve bu bütün kredileri dondurdu. Alacaklarını derhal tahsil etme yoluna gittiler. Birinci Körfez savaşı dolayısıyla zaten tüm ödenekler dondurulmuş ve alacaklarımızı tahsil etmekte zorlanmaktaydık. Bu durum işlerimizi sekteye uğrattı ve faaliyetimize tamamen darbe vurmuş oldu" dedi.

Borçları nedeniyle fabrikayı bankanın aldığını, ardından makine ve demirbaşların, tesisatın tamamı sökülerek götürüldüğünü belirten Erdal Dedeoğlu, "Tesis şu anda alkol ve madde bağımlılarının mekanı haline geldi" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.