Bir tıkla iş sahibi olmak için yarıştılar

Bir tıkla iş sahibi olmak için yarıştılar
İzmir 3. İstihdam Zirvesi'nde bir tıkla iş sahibi yapan Özel İstihdam Bürosu'nu tanıtan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) standı büyük ilgi gördü.

Bünyesinde 478 firmanın bulunduğu KOSBİ'de çalışmak isteyenler, bir yıldır hizmet veren "www.kosbiistihdam.org" internet sitesine kayıt yaptırarak, kariyer fırsatı elde etme imkanına kavuştu. Ziyaretçileriyle birebir ilgilenen KOSBİ İdari İşler Müdürü Okan Balcıoğlu, bugüne kadar 100'e yakın kişiyi işine kavuşturan ve online hizmet veren Özel İstihdam Bürosu'nu, zirvede geniş kitlelere tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

'TEK TIKLA İŞ İMKANI'

Stantlarını iki gün boyunca ziyaret edenleri Özel İstihdam Bürosu'na kaydettiklerini anlatan Balcıoğlu, “İnternet ortamında hizmet veren istihdam büromuz ile sanayicilerimiz aradıkları nitelikte çalışanı bulabilirken iş arayanlar da ilgi duydukları alanlardaki firmalarda iş sahibi olabiliyor. Burada bin 500'ün üzerinde iş arayan kişinin CV'si bulunuyor. Siteyi, bölgede 200'e yakın firma da ziyaret ediyor. Sitemizde iş arayan adaylar, kendi özgeçmişlerini oluşturabiliyorlar. Firmalar da kendi bölümlerine girerek, aradıkları çalışanın niteliklerini belirtiyorlar. İş arayanlar ile iş vermek isteyenler, bu platformda biraraya geliyor. Bu sayede kısa sürede ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Sistem sayesinde hem firmalar hem de iş arayan vatandaşlarımız tek tıkla iş sahibi olabiliyor.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.