BİR KÜLTÜR ADAMI AŞIK OBALI BELGESELİ...

BİR KÜLTÜR ADAMI AŞIK OBALI BELGESELİ...
Samsun B. Şehir Belediye Konservatuarı, Şiir Akşamları Topluluğu'nun düzenlediği, şair Kenan Yavuzarslan'ın da gayret ve sunumlarıyla organize edilen"Samsun'da Bir Kültür Adamı Aşık Obalı"Belgeseli büyük bir ilgi ve beğeni gördü.

Büyyükşehir BelediyesiSanat Merkezi'nde gerçekleşen programa Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep Tapramaz, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Türk Dili ve Ed. Bl öğretim üyesi Doç.Dr. Şahin Köktürk, öğretim görevlileri, Bafra KÜSADER Başkanı Gülseren Akdaş ve eşi Recep Akdaş, Küsader Başkan Yardımcısı Oktay Zerrin ve eşi Aysel Zerrin, bestekar Cavit Ersoy, Şahin Çangal, İsmet Tahtacıoğlu, Samsun Haber Köşe yazarları Uğur Dede, Ersin Erge, Cevahir Kul, Denge Gazetesi köşe yazarı ve şair, yazar Kenan Koç, şairlerden İsa Abanoz, İbrahim Coşar, Nermin Eker, Hasan Akbaş, Alaeddin Dursun, çok sayıda şair ve yazar katıldı.
Artvin'deki kendi köyüne izafeten Obalı mahlasını kullanarak bir yaşında iken geldiği Samsun'da saz ve söze olan eğilimini geliştirerek, âşıklık geleneğinin önemli bir temsilcisi olan Mustafa Bilir, belgeselleştirildi. Yönetmenliğini Kenan Yavuzarslan'ın yaptığı Samsun'da Bir Kültür Adamı Âşık Obalı' belgeseli bir aylık bir sürede çekildi. 51 dakika süren belgeselde 'Aşık Obalı' olarak adlandırılan Mustafa Bilir'in sanat hayatına dikkat çekildi. Ardından belgeselin çekilmesinde katkısı olanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Programda son olarak Aşık Obalı sahneye çıkarak canlı performansını sergiledi.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı , eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Dr. Bekir Şişman, Ahmet Ayan ve Aşık Obalı Mustafa Bilir'in dayısı Veysel Bilir plaket töreni için sahneye davet edildiler.
Aşık Obalı, Kenan Yavuzarslan, Ebru Tuncer, Kübra Tezcan, Arzu Tonga ve Ziya Kozal'a sahneye davet edilen protokol tarafından plaketleri takdim edildi.
Plaket töreninde konuşan Atakum Belediye Başkanı ishak Taşcı Aşık Obalı ile Kenan Yavuzarslan ve Şiir Akşamları Topluluğu üyesi şairleri ve B.Şehir Belediyesi'yle bu belgeselde emeği geçenleri kutlayıp teşekkür etti.
Eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma da büyük alkış ve ilgiyle yaptığı konuşmada"herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte görev gereği katılırdım şimdi ise gönülden katıldım. İnsanları diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, sanırım insanların ruhlarının derinliklerinde sanatı ve güzelliği duymalarıdır. O derinlik sanatla olunca, insan olgunlaşıyor. Kuşkusuz Samsun ve Atakum'un sanat mekanlarına ihtiyacı vardır. Buna özen göstermek gerekir. Kentler olarak, sanatta iddialı olmalıyız. Çok güzel bir gece yaşadık. Sn. Obalı'yı ve Kenan Yavuzarslanı ve tüm emeği geçenleri kutlarım"dedi.
Aşık Obalı Mustafa Bilir, bağlamasıyla okuduğu"Anadolu, Mihriban, Aynaya Baktim Saç Beyaz Olmuş"gibi birbirinden güzel türküleriyle izleyicileri adeta mest etti. Şiir Akşamları Topluluğu öğrencileriyle şair Kenan Yavuzarslan da okudukları güzel şiirlerle alkış aldılar.
Programı Samsun'un yanı sıra Bafra ve diğer civar ilçelerden gelen davetliler de izledi.
Aşık Obalı Mustafa Bilir, kendisini yalnız bırakamayan tüm dost ve davetlilere, Kenan Yavuzarslan ve Şiir Akşamları şairlerine teşekkür ederek"Belgesel ile ilgili bilgi veren Mustafa Bilir, “Değerli kardeşim şair Kenan Yavuzarslan ve ekibi tarafından hakkımda 'Samsun'da Bir Kültür Adamı Aşık Obalı' adlı bir belgesel çekildi. Bu belgesel benim edebiyatla sanatla başlayan yolculuğum, müzik hayatım yolculuğuma götürüyor. Şiirlerimden, türkülerimden oluşan eğitime, sanata, kültüre yaptığım katkıları özetleyen akademik sunumlarla desteklenmiş bir belgeseldir. Çok mutluyum”dedi.
Etkinlik,hatıra fotoğrafları ve verilen bir kokteyl ile sona erdi.
Haber: Oktay ZERRİN-Samsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.