Bir günde sinema filmi çekilecek

Bir günde sinema filmi çekilecek
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Sinema Meydanı adıyla dünyada ilk defa gerçekleştirilecek proje ile binlerce kişinin katılımı ile sinema filmi çekilecek.

Çekimleri 1 gün içerisinde tamamlanacak olan ve 22 kamera ve 120 kişilik bir ekiple yapılacak rekor denemesi ile 7 sanat dalını içeren doğaçlama film çekilecek.

007 James Bond serisinin 25'inci filmi olan Skyfall'in yanı sıra Russell Crowe'ın The Water Diviner filminin çekildiği Fethiye, pek çok sanatsal çalışmalara da ev sahipliği yapıyor. Çinlilerin belgesel çekimleri için tercih ettiği ilçe şimdilerde bir dünya rekoruna imza atmaya hazırlanıyor. Yönetmen Alaaddin Bozyurt tarafından hazırlanan proje ile en kısa sürede en fazla katılım sağlanarak film çekilecek. Sanat yönetmenliğini Mine Sarmış Çaylak'ın üstlendiği proje ile Fethiye Beşkaza Meydanı'na siyaset meydanı kurulacak. Kurulacak meydanda 7 farklı sanat dalı 120 kişilik bir ekip tarafından sinema filmine aktarılacak. Vatandaşların da katılımı ile binlerce kişinin rol alacağı doğaçlama film 1 gün içinde çekilecek. 22 kameranın aynı anda kayıtta olacağı film, en kısa zamanda çekilerek dünya rekoruna aday gösterilecek.

Projenin dünyada ilk defa uygulanacağını söyleyen Yönetmen Alaaddin Bozyurt, projenin aynı zamanda bir rekor denemesi olacağını açıkladı. En kısa sürede çekimi tamamlanan film özelliğini taşıyacak projenin tamamen doğaçlama tekniği ile yapılacağını anlatan Bozyurt, "Projemiz kapsamında canlı dizi çekimi, dans, koreografi dans, sosyal tiyatro, vücut boyama, anlık mekan çizimi ve fotoğraf kolajı şeklindeki 7 farklı sanat dalları aynı filmde yer alacak. Kent meydanında hayata geçireceğimiz projeye vatandaşlar da dahil olabilecek. Proje ile bir filmin çekim aşamaları ve filmin kendisi aynı filmde yer alacak. Yani film bittiğinde izleyiciler, mekanda yapılan dekorsal çalışmaları, oyuncuların hazırlanma aşamasını, makyajlanması, oyunculuk tekniklerini ve çekim teknikleri bulabilecek." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.