‘BİR AĞAÇ SİZDEN, BİR ORMAN BİZDEN’’ KAMPANYASI

‘BİR AĞAÇ SİZDEN, BİR ORMAN BİZDEN’’ KAMPANYASI
Doğaya Sevgi Duyan Herkesin Ortak Eseri Olacak Olan Hatıra Ormanı Projesinde Dikim Aşamasına Gelindi..

Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde Eylül ayında başlanan ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, Bulvar AVM ve Parlife Organizasyon işbirliği ile devam eden etkinlik Atakum, Pelitköy'de bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisleri arkasındaki alana 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi özel bir günde badem fidanlarının dikilmesiyle tamamlanacak.
Etkinliğin başlamasından itibaren Bulvar AVM mağazalarından alışveriş yapan doğa sever ziyaretçilere fidanlar ve katımları için Teşekkür Belgeleri armağan edildi. Ayrıca 'Tohumlar Toprağa' projesi kapsamında yer alan teşekkür belgelerini ve üzerinde bulanan tohumları satın alıp toprakla buluşturmayı görev edinen, bu duyarlılığı gösteren herkes bu büyük fidan dikim etkinliğinde de ücretsiz olarak Samsun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hediye edilen badem fidanlarını kendi elleri ile dikme imkânı bulacaklar.
Bu projeye en büyük destek veren Samsun Orman İşletme Müdürlüğü; yılda 137.104 hektar ormanlık alan olmak üzere toplam 402.475 hektar alanda faaliyet gösteren, her yıl ortalama 4000 hektar alanda bakım, 630 hektar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması yapan, bu çalışmalarda 150.000 adet fidanı toprakla buluşturan okullarda, camilerde ve karayolları kenarlarında ağaçlandırma çalışmaları yapan, ayrıca her yıl ağaç sevgisini aşılamak için 20.000 adet fidan dağıtan Samsun Orman İşletme Müdürlüğü oldu.
'Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden' etkinliğin tanıtımı için Bulvar AVM içerisinde açılan standa, her yaştan ziyaretçi büyük ilgi gösteriyor. Ziyaretçiler, bu etkinlik kapsamında tohum ve fidanları alarak, doğaya ve yeşile sahip çıkılan bu kampanyaya destek veriyor.
Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için düzenlenen etkinlikte 24 Kasım Öğretmenler Gününde yapılacak olan 'Ağaç Dikim Festivali'nde 'Samsun Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen badem ağacı fidanları katılımcılara ücretsiz dağıtılarak tüm fidanlar toprakla buluşturulacaktır. Etkinliğe destek veren ziyaretçilerin isimleri, fidanlarının önünde yer alan künyelerde yazacak.
Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bünyesinde bulunan Pera Sanat Akademi öğretmenleri ise dikim etkinliği sonrası Bulvar AVM Meydan alanında doğa için çalacaklar.
Fidan dikimi için en verimli aylardan biri olan Kasım ayının özel günlerinden birinde gerçekleşecek Ağaç Dikim Festivaline tüm Samsunlular davetli. Dikim alanına Bulvar AVM Meydan alanı önünden kalkacak otobüslerle gidilecek…
Bilgi için Rana Dutlar
0 362 290 27 55-56




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.