Bilgisayar kullanımını öğrendiler

Bilgisayar kullanımını öğrendiler
19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi kapsamında bilgisayar öğrenen 18 kadın sertifika aldı



Habitat için Gençlik Derneği'nce 2005 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Microsoft ve Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu ortaklığında başlatılan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi kapsamında Toplum Gönülleri Vakfı 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde eğitim gören 18 kadın için sertifika töreni düzenlendi. Bilgisayar öğrenen bayanlar sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

SERTİFİKA ALDILAR
Toplum Gönüllüleri Vakfı 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nde eğitmen Mustafa Ünlü'nün verdiği kursa 18 kadın katıldı. 60 saatlik kursa gelerek sertifika almaya hak kazanan bayanlar için düzenlenen sertifika törenine 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun eşi Banu Topaloğlu da katıldı. Sertifikaları dağıtan Banu Topaloğlu, bayanlara başarı dileklerinde bulundu. İlçe kadınlarıyla sohbet eden Banu Topaloğlu, gelişen dünyada olup bitenleri yakından takip etmek için bilgisayar bilmenin öneminden bahsetti. Kadınların girişimcilik yolunda attıkları her adımı desteklediğini belirten Bayan Topaloğlu, kadınlara yılmamaları ve çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

'GENÇ ALAN' PROJESİ
19 Mayıs Gençlik Merkezi sorumlusu Hilal Mertol da, merkezde yürütülen ve yeni dönem için planlanan faaliyetlerden bahsetti. Ayrıca Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı'nın desteği ile Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Samsun ve İstanbul'da yer alan Gençlik Merkezlerinde başlayan “Genç Alan“ projesi anlatıldı. Bu proje ile ilçede yaşayan engelli ve kadınların gençlik merkezlerinden daha fazla ve etkin faydalanmaları hedefleniyor. Genç Alan Projesi ile İstanbul Pembe Ev, Samsun İğne Deliği ve 19 Mayıs Gençlik Merkezlerinde uygulanacak yeni program sayesinde gençlik merkezlerinin, gençlerin insan hakları, ayrımcılık ve savunuculuk konularında bilgisini ve duyarlığını artırabileceği, kendisinin ve başka gençlerin haklarını savunmak üzere eğlenceli eylemler yapmak üzere donanım kazanacağı “genç alanlara” dönüştürülmesi amaçlanıyor.