BİLGİ TEKNOLOJİSİ OLMAZSA OLMAZIMIZ

BİLGİ TEKNOLOJİSİ OLMAZSA OLMAZIMIZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentin bilgi teknolojilerini en verimli ve en etkili kullanan şehir olacağını söyleyerek, "İşimizi kolaylaştıracak" dedi.

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı sorumluluğunda ve koordinasyonunda yürütülen E-Belediye Bilgi Sistemi Proje Tanıtımı açılış programına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun, bilgi teknolojilerini en verimli ve en etkili kullanan şehir olacağız" dedi.

VATANDAŞ ODAKLI YEREL YÖNETİM
Canik Kültür Merkezi’nde yapılan programın açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu, yönetim modüllerinin belediyelerin kullanımına entegre edilmesi sürecinde planlanan E-Belediye Bilgi Sistemi ve personelin eğitimi konularında bilgiler verdi. Hacıbektaşoğlu, "E-Belediye, belediyelerin ortak bir platformda buluşturulmasını, bilgi teknolojileri alanında ihtiyaçlarının karşılanmasını, geliştirilecek olan belediyecilik yazılımları ile vatandaş odaklı bir yerel yönetim yapısının oluşturulması için bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin şekilde kullanılmasını sağlayan bir projedir" dedi. Hacıbektaşoğlu, sisteme Samsun’un Antalya’dan sonra müracaat eden 2'nci il olduğunu ve sürecin başarıyla devam ettiğini, yılsonuna kadar bütün modüllerin kullanılabileceğini kaydetti. 

whatsapp-image-2019-10-21-at-16-24-45-1.jpeg

'BİLGİ TEKNOLOJİSİ ARTIK HER ALANDA'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise konuşmasında, Samsun'un bilgi teknolojilerini en verimli ve en etkili kullanan şehir olacağını söyleyerek, "Bilgi teknolojileri artık hayatımızın her alanına girdi. Özellikle yerel yönetimlerin hizmet çeşitliliği ve hizmet taleplerinin farklı olmasından dolayı verimlilik, etkinlik ve hızlılık açısından bu sistemlerin kullanım zorunluluğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bilgi teknolojileri artık Samsun’da olmazsa olmazımızdır. Karadeniz’in merkezi Samsun’da yapacağımız her hizmetimizle ilçe ve çevre illerdeki yerel yönetimlerin işleyişine katkı sağlamak gibi sorumluluğumuz da var" dedi.

whatsapp-image-2019-10-21-at-16-24-47-1.jpeg

BELEDİYELER İLE ORTAK ÇALIŞMA GRUBU
Bilgi teknolojileri sistemleriyle ilgili çalışmaları Bakanlığı döneminde başlattığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok sayıda çalışma yapmıştık. Bizden sonra görüyorum ki İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dışında da hemen hemen her alanda çalışmalarını yapmış ve bunları devralmaya başlamış. Şuan elektronik bilgi teknolojileri sistem çalışmaları, Samsun’da başarıyla devam ediyor. Bu noktada bilgi işlem personelinden isteğimiz bu toplantıyı çok iyi değerlendirmeleri, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile ilçe belediyelerimiz arasında ortak bir çalışma grubu oluşturup Bakanlığımızın devreye aldığı uygulamaları hizmete geçirmeleri ve bunu etkin şekilde kullanımını sağlamalarıdır. Benzer toplantıyı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da talep edeceğiz. Sistemi nasıl kuracağımızı, yazılımların ne aşamada olduğunu, kurulumun ne aşamada ve hangi alanlarda kullanabileceğimizi görelim" diye konuştu.

whatsapp-image-2019-10-21-at-16-24-46.jpeg

'SAMSUNLULARI MUTLU EDECEĞİZ'
E-Belediye Bilgi Sistemi Teknolojisi'nin önemine de değinen Başkan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sistemlerini kullanıma açtığımızda hangi alanlarda eksiğimiz var veya yok, kurumlar açısından ortaya çıkacak. Büyükşehir Belediyesi olarak diğer belediyelerle entegrasyon konusunda çok hızlı mesafe kat etmek zorundayız. Bunun üzerine ilave ihtiyaçlar da ortaya çıkacak. Mesela akıllı kent uygulamaları, trafik, afet yönetimi, aydınlatma gibi konularda interaktif vatandaş taleplerinde büyük kolaylık sağlayacak. İçme suyu ve atık suda işlerimizi kolaylaştıracak. Türkiye’de bu sistemi işletecek bir personel eğitimi de gerekecek. Samsun’daki kadrolarımız bu işi daha hızlı halledecek kalitede. Bilgi teknolojilerini en verimli şekilde kullanmalı ve halkımızı mutlu etmeliyiz. Şimdiden bu konuda herkese başarılar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.