Beyaz perdede fırtına kopacak

Beyaz perdede fırtına kopacak
Vatandaş Mustafa'nın yönetmeni uzun metrajlı film çekecek

Rize Çamlıhemşin'deki Fırtına Vadisi'nde kurulması planlanan HES'lere karşı verilen çevre mücadelesini “Vatandaş Mustafa” isimli belgeselle anlatan hukuk, sanat, spor ve siyaset adamı Remzi Kazmaz, şimdi de çevre ve doğa konulu uzun metrajlı bir film için harekete geçti.

Çevrecilerle çevre karşıtları arasında süren mücadelenin kritik bir aşamaya geldiğini belirten Yönetmen Remzi Kazmaz, tüm Türkiye genelinde güçlü bir farkındalık yaratmayı hedeflediği filmin çekimlerini 2015 yılı içinde bitirmeyi planlıyor.

Ülkemizin böyle bir filme çok ihtiyacı olduğunu belirten remzi Kazmaz, şunları söyledi:

“Benim sanat ve sinema anlayışım toplumun geleceği kaygısını taşır. Bizler sanatımızla, sinemamızla, kitaplarımızla, gerekirse hukukçuluğumuzla bu topluma hizmet etmeliyiz. Önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde dünya su savaşlarının çıkacağına inanıyorum. Doğadan sadece alıyoruz, tüketiyoruz ve çalıyoruz ama karşılığında doğaya hiçbir şey vermiyoruz. Doğa bizden sadece sevgi ve anlayış istiyor. Çekeceğim bu filmle insanlara doğayı sevdirmeye çalışacağım. Doğaya bir sevgili gibi bakmalarını gerekirse ona bir ana şefkatiyle sarılmalarını ve korumalarını istiyorum. Bu dünya bizim, bu ülke bizim. Seversek ve korursak hep birlikte bu dünya üzerinde uzun yıllar yaşarız.”

Derelerin Avukatı olarak da tanıdığımız çevreci Yazar- Yönetmen Avukat Remzi Kazmaz'ın çektiği Vatandaş Mustafa belgeseli, Doğa Film Festivali'nde birincilik ödülü almıştı. Suavi'nin seslendirdiği filmin bazı bölümleri Youtube'da gösterilmiş ve en çok izlenen belgesel film olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.