'Benim Adım Cumhuriyet' konseri beğeni topladı

'Benim Adım Cumhuriyet' konseri beğeni topladı
Samsun Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığı “Benim Adım Cumhuriyet” adlı konseri büyük beğeni topladı.

29 Ekim 2023 Pazar günü saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşen 100. yıl kutlaması “Benim Adım Cumhuriyet” konseri için biletler günler öncesinden tükenmişti. Muammer Sun, Turgay Erdener, Kıvanç Tepe gibi çok değerli Türk bestecilerin eserlerinden oluşan özel repertuarıyla seyirciyle buluşan “Benim Adım Cumhuriyet” konserinde orkestra ve koro sanatçıları, solistler, dansçılar ve anlatıcılar yer aldı.

img-2930.jpg

Orkestra ve koro şefi Kıvanç Tepe yönetiminde gerçekleşen konserin metnini koro sanatçısı Ayşe Ceylan kaleme aldı. Anlatıcı olarak Ayşe Ceylan ve Volkan Severcan’ın yer aldığı konserin solistleri Sezen Alanbay, Saliha Salcan, Ulaş Kocatürk ve Özgür Aslan oldu. Bale sanatçısı Y. Emre Örgüt’ün Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı konserde, Murat Çamlıtepe Hasan Tahsin’e, Berkcan Beniç ise Mehmetçik rolüne hayat verdiler. Çağaç Arın Öztornacı ve Hakan Buğra Aydemir “Benim Adım Cumhuriyet”in bale sanatçıları olarak konserde yer alırken, tango danslarda Serkan Sevinç ve Kübra Akarsu misafir dansçılar olarak 100. yıl kutlamasına renk kattılar. A. Seçil Küçükçelebi’nin başkemancı olarak yer aldığı “Benim Adım Cumhuriyet” konseri seyirciler tarafından çok beğenildi.

img-2319.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.