BEN YANDIM SİZ YANMAYIN

BEN YANDIM SİZ YANMAYIN
Borcunu kapamak için arabasını sattı, sonrasında yaşayacaklarını tahmin bile edemezdi


26 bin liralık kredi kartı faizli borcunu şirket yetkilileri ile konuşarak 9.300 lira ana para karşılığı kapatan Faik Karadeniz isimli vatandaş icrada olan 10 bin lirasının avukat tarafından dosya kapatma karşılığı olarak alınacağını açıklayarak suç duyurunda bulunacağını söyledi. 2006 yılından bu yana kredi kartı borcu faizi ile birlikte 26 bin liraya ulaşan Faik Karedeniz borcunu kapatmasına karşın icrada biriken 10 bin lirasının alınmak istendiğini savundu. Karadeniz, borçlu olduğu şirket yetkilileri ile faizli borcunu 9.300 liralık ana para karşılığı kapattığını; ancak dosya kapama ücreti olarak icradaki 10 bin lirasının da alınacağını ileri sürdü.

Dokunmayacağız dediler

Karadeniz olayla ilgili olarak dolandırıldığını savunarak şunları söyledi: “Şirket yetkilileri borcum varken her gün beni arıyordular. Arabamı satarak borcumun ana borç miktarını ödedim. Onlara icrada 2 yılda 10 bin liramın biriktiğini dosya kapatma ücreti olarak 9.300 liranın dışında bu paraya dokunulmamasını istedim. Bunu kabul ettiler. Her şey yaptığımız telefon görüşmelerinde kayıtlı, kendi telefonumda da kayıtlıdır. Buna rağmen avukatın dosya kapatma ücreti olarak icrada biriken 10 bin liramı alacağını öğrendim.

Herkes uyanık olsun

Konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bunun adı dolandırıcılık değil mi? Almayacağız dedikleri parayı alacaklar. Borcumu kapatayım diye önceden her gün arıyorlardı, şimdi ben aradığımda ise her gün toplantıda olduklarını söyleyip, onlara ulaşamıyorum. Benim yaşadığım bu durum karşısında başkaları aynı duruma düşmesin herkes uyanık olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.