BELEDİYELERE YENİ SİSTEM

BELEDİYELERE YENİ SİSTEM
İçişleri Bakanlığı "E-Belediye Bilgi Sistemi" sayesinde ülke genelinde yılda minimum 3 milyar TL tasarruf hedefleniyor.

Canik Belediyesi ev sahipliğinde yapılan E-Belediye Bilgi Sistemi Proje tanıtımı açılış programına katılan Bakanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu, E-Belediye Bilgi Sistemi ve personelin eğitimi konularında bilgiler verdi. 

BÜTÜN BELEDİYELERİ KAPSAYACAK
Sistem sayesinde ülke genelinde yılda minimum 3 milyar TL tasarruf hedeflenirken, iş gücü kaynak ve zaman tasarrufu sayesinde belediye ekonomilerine önemli katkılar sağlayacak. Sisteme geçiş 2020 yılında bütün belediyeleri kapsayacak şekilde hedeflenmekte olup belediyelerdeki önemli veri akışı sorununu da ortadan kaldırmış olacak. Canik Kültür Merkezi’nde yapılan  toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, daire başkanları ve belediye personeli katıldı.

whatsapp-image-2019-10-21-at-16-24-45-1.jpeg

MÜRACAAT EDEN İKİNCİ ŞEHİR SAMSUN
Açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu, yönetim modüllerinin belediyelerin kullanımına entegre edilmesi sürecinde planlanan E-Belediye Bilgi Sistemi ve personelin eğitimi konularında bilgiler verdi. Samsun’un Antalya’dan sonra müracaat eden 2'nci il olduğu ve sürecin başarıyla devam ettiği, yılsonuna kadar bütün modüllerin kullanılabileceği kaydedildi. Belediyeler ortak bir platformda buluşturulup belediyecilik yazılımları ile vatandaş odaklı yönetim oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.