Belediye memurlarına verilen kınama cezası tartışmaya yol açtı

Belediye memurlarına verilen kınama cezası tartışmaya yol açtı
Samsun Atakum Belediyesi'nde görevli bazı memurlara kınama cezası verilmesi belediye meclisinde tartışmaya sebep oldu.

Atakum Belediyesi aralık ayı ilk meclis toplantısı Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak gündemdeki maddeler komisyonlara havale edildi. Toplantı sonunda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Metin Tiryaki, "İşten atılan işçilerin yanlarına hal hatırlarını sormak için giden memurlara kınama ve çeşitli cezalar verilmiştir. Bu arkadaşlarımız bu kişilerle konuşmayacaklar mı? Yapılanları bir sindirme operasyonu olarak görüyorum. Arkadaşlarımız yasal haklarını kullanacaklar. Bizde bu arkadaşlarımızın yanındayız." dedi.

CHP Meclis Üyesi Mustafa Tüfek de "Bu arkadaşlarımıza merhaba demeyi çok gören bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bu sözün bittiği bir yerdir." diye konuştu.

Daha sonra konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise şunları kaydetti; "Kafanızda en ufak bir şüphe varsa kanuna başvurun. Kişi yaptığı iftira ile tarihe gömülecektir. Alışılagelmiş bir yönetim Atakum Belediyesi'nde olmayacaktır. Adam kayırmalar olmayacaktır. Adamlara tek imza ile kusurlu binalara iskan verilmeyecektir. Oy zamanı o insanlara iskanlar verildi diye şuanda bazı buradaki memurlar zan altında kalmasın, zor durumda kalmasın diye bazı şeylere ses çıkarmıyoruz diye geçmiş dönemin ak olduğunu zannetmeyin." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.