Belediye Başkanı Kul'dan Ahilik Mesajı

Belediye Başkanı Kul'dan Ahilik Mesajı
Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ahiliğin önemine değindi, tüm esnafa bol kazanç diledi.

Mesajında ahiliğin esnaf ve sanatkarlar için bir yaşam ve ticaret kültürü olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul; "Yarınlarımızın geleceği yeni nesillere ışık tutacak olan ahilik geleneği, ülkemizin toplumsal düzeninin, birlik ve beraberliğinin, dayanışmanın ve kardeşliğin temel taşını oluşturmaktadır. Doğruluk ilkesi üzerine kurulan ahilik geleneği, bu gün ihtiyaç duyduğumuz en önemli değerlerimizden bir tanesidir. Milletimizin tarihinde ayrı bir yeri ve önemi bulunan ahilik geleneği, sosyal ve ekonomik hayatımızda etkili rol oynamıştır. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin ticari ahlakımıza kazandırdığı ve ilkeleri dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ahilik kültürü, günümüzde esnaf ve sanatkarlarımıza ışık olmuştur. Ahiliği bugün gündemde tutan, sadece sahip olduğu tarihsel zenginlik değil, aynı zamanda günümüz iş dünyasının ana gereksinimleriyle de örtüşmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarın bayramı niteliğindeki Ahilik haftasını kutlar, tüm esnaf teşkilatlarına hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.