Belçika'da kaybolan genç kızın cesedi bulundu

Belçika'da kaybolan genç kızın cesedi bulundu
Belçika'nın Aarlen şehrinde 21 Kasım günü kayıplara karışan 14 yaşındaki Béatrice Berlaimont'un cesedi bulundu.

Ağaca bağlı bir şekilde bulunan Berlaimont'un öldürüldüğü savcılık tarafından açıklandı. Bu olay 1990'lı yıllarda 6 çocuğu kaçırıp istismar eden ve 4'ünü öldüren Marc Dutroux olayını hatırlattı.

Belçika'da okula gitmek için 21 Kasım sabahı evden ayrılan 14 yaşındaki Béatrice Berlaimont'un bir anda kaybolması ülke genelinde gündem oldu. Beatrice'in bulunması için 22 Kasım'da arama kurtarma ekipleri yoğun bir şekilde çalıştı. Polis, itfaiye, helikopter ve arama kurtarma köpeklerinin devreye sokulmasına rağmen Beatrice'in izine ulaşılamadı. Arama kurtarma ekipleri Beatrice her yerde ararken, 1 Aralık Pazartesi günü yaklaşan Noel bayramı için çam ağaçları yetiştiren bir vatandaş genç kızın cesedini okulunun yakınındaki bir ormanda ağaca bağlı bir şekilde buldu. Kaza veya intihar ihtimallerini göz önünde bulunduran Savcılık Çarşamba günü Beatrice'in öldürüldüğünü açıkladı.

Aarlen Savcılığı Sözcüsü Sarah Pollet, Beatrice'in cesedinin elleri bağlı ve boğazında ip sarılı şekilde bulunduğunu açıkladı. Bu açıklamayla öne sürülen intihar ve araba kazası ihtimali ortadan kalkmış oldu. Ölüm nedeni ise henüz belli olmadı. Boynunun etrafındaki ipin boğazlamaya işaret ettiği düşünülüyor. Pollet, Beatrice'in cinsel istismara uğrayıp uğramadığı konusunda da bilgi vermedi.

Katil hakkında henüz bilgi açıklanmazken, bir görgü taninin ifadesinden yola çıkarak bir şüpheli tespit edildi. Şüphelinin robot resmini çizen polis, olayı en kısa zamanda aydınlatmak istiyor. Robot resmin çizdirilmesinde yardımcı olan ve polise tanık olarak ifade veren Stéphane Frognier, asker üniformalı bir kişinin bölgede şüpheli davranışlarda bulunduğunu ifade etti. Görgü tanığı Frognier, “Belçika askeriyesine ait bir kamuflaj elbisesi değildi. Ama daha çok Hollanda ve İngiliz kamuflaj askeri elbisesine benziyordu. Sırtında normal bir çantası, başında ise siyah bir şapkası vardı. Şapkası kulaklarını kapatacak kadar gerdirilmişti. O kadar gerdirilmişti ki saç rengini bile göremedim.'' dedi.

Beatrice'in öldürülmesi Belçika'yı sarsan çocuk katili Marc Dutroux olayını akıllara getirdi. Bu yeni yaşanan olayı takip eden savcının Dutroux davasındaki savcı olması ise dikkatlerden kaçmadı. Belçikalı sübyancı ve çocuk katili Marc Dutroux, yaşları 8 ile 19 yaşları arasında değişen altı kız çocuğunu kaçırıp onlara tecavüz etmiş ve dördünü öldürmüştü. Yakalandığı 1996 yılından bu yana cezaevinde olan Dutroux ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının üçte birini yatan seri katilin erken tahliye talebi yasal hak olarak görülse de toplumsal vicdanı yaralamamak adına mahkeme duruşmasında talebin büyük ihtimalle reddedileceği düşünülüyor.

Marc Dutroux'un eşi Michelle Martin suç ortağı olduğu gerekçesiyle 30 yıl hapis cezasına mahkûm olmasına karşın 31 Temmuz 2012'de şartlı erken tahliye hakkı elde etmiş ve tahliye edilmişti. Michelle Martin şu anda bir manastırda yaşamını devam ettiriyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.