BEDRİ KORAMAN ANMA PANELİ

BEDRİ KORAMAN ANMA PANELİ
Karikatürist , Bedri Koraman , ölümünün 1. Yıldönümünde doğduğu yer olan Bafra’da düzenlenen bir panel ile anıldı.

Bafra Musiki Derneği Şiir Külübü ve Edebiyat Nöbeti Dergisi tarafından düzenlenen panelde,  Bafra Musiki Derneği Başkanı Namık Anarat , Edebiyat Nöbeti Genel Yayın Yönetmeni Celal Karaca konuşmacı ,  şiir Kulübü Başkanı Fatma Hatun Esen de Panel Yöneticisi olarak yer aldılar.

“Biz Bafralılar olarak ; kültür , edebiyat, sanat, spor alanlarında çok önemli değerlere sahip olan şanslı kentlerden biriyiz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz . Ancak bu gururu yaşamanın sorumlukları da vardır. Bu amaç ve düşünceyle Bedri Koraman için ölümünün 1. Yıldönümü’nde anma programı düzenledik “diyen Fatma Hatun Esen’in açılış konuşmasının ardından Namık Anarat , Bafra’nın sahip olduğu değerler ve bu değerlerin korunmasının yararları üzerine bir konuşma yapıp Bedri Koraman ile ilgili anılarını paylaştı. Kolay beldesindeki bir gezileri sırasında oradaki güzellikleri anlatırken 

“ hangi ressam şu güzelliği çizebilir “  dediğini  aktardı . Daha sonra aynı içerikte anıları olması üzerine Kolay eski Belediye Başkanı Hüseyin Şahin de anılarını paylaştı. Bedri Koraman’ın kendisine imzalayıp verdiği kitabı ile panele gelen Şahin, Bedri Koraman’ın Kolay ziyaretinden söz etti . O kadar büyülenmişti ki , mizahi yaklaşımı ile şunları söyledi “ ben Milliyet Gazetesi’ne Kolay ve Derbent barajlarının resimlerini koyup , burası boğaz ‘ın kirlenmemiş hali diyeyim daha sonraki yazımda , şaka yaptım boğaz değildi burası Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Kolay Beldesi ve Derbent Barajı yazayım “ dediğini ve Bedri Koraman In “barajın kıyısında küçük bir evim olmasını isterdim “ sözlerini aktardı.

Ardından, Edebiyat Nöbeti Dergisi Yayın Yönetmeni Celal Karaca derginin 5. sayısında  kapak resmi ile yayınlanan Bedri Koraman ait hazırlanan geniş kapsamlı dosya yazısından bahsetti.

 Panelin devamında, Bafra’nın sahip olduğu önemli kültür edebiyat sanat değerlerinin isimlerinin Bafra’nın sokak ve caddelerine verilmesi üzerine konuşma gündeme geldi . Bunun üzerine , Celal Karaca , Namık Anarat ve tüm katılımcılar gereği konusunda ortak bir adım atılması kararını aldılar. Anma gecesinin  hoş bir anısı da katılımcılardan Nuh Ak’ın defterinde sakladığı Bedri Koraman karikatürlerini panele getirmesi idi ve bu karikatürleri panelin yapıldığı salonun duvarlarına asılarak üstadın anılarının taze olarak yaşanmasına vesile oldu.

Anma gecesi katılımcıları arasında Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, Bafra Şiir Kulübü Başkanı ve Panel Yöneticisi, şair Fatma Hatun Esen, emekli öğretmen ve fotoğraf kulübü üyelerinden Kamil Dikmen, gazeteci ve şair, yazar Oktay Zerrin, Fotoğraf Kulübü Başkanı ve Bafra Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Cemile Çelebi , Eğitim-Sen Başkanı Tacettin Koca, Bafra Haber Köşe yazarı, araştırmacı yazar ve Neyzen Tevfik Kolaylı’nın akrabası İdris Anarat , Şaban Kopuz , Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinden Nuran Güngör, Yunus Sayım ve tarih araştırmacısı, eğitimci Ali Ak gibi isimler yer aldı.

Panel yapılan ikramlar ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN-Bafra

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.