BAYRAMI YAŞAYIN!

BAYRAMI YAŞAYIN!
Samsun Müftüsü Veysel Çakı, Kurban Bayramı’nın nasıl geçirileceği ve kurban kesimi ile ilgili uyarılarda bulundu.

İslam dininde bulunan iki bayramdan birinin Kurban Bayramı olduğunu hatırlatan Müftü Çakı,"Bayramda esas olan maneviyatını yaşamak ve yaşatmaktır"dedi.

TATİL GİBİ GÖRÜLMEMELİ
Samsun İl Müftüsü Çakı, Kurban Bayramını tatil gibi değerlendirenlere değinerek, "Son yıllarda Bayramların tatil gibi değerlendirilerek, bu günlerde akraba, dost ilişkilerine önem verilmemesini, bunun yerine tatil beldelerinde geçirilmek üzere bir fırsat olarak görülmesini yanlış buluyorum" dedi.

MANEVİYATI YAŞAMAKTIR
Bayramda esas olan onun maneviyatını yaşamak ve yaşatmaktır diyen Müftü Veysel Çakı, "Bayramlar komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin canlandığı, dargınlıkların sona erdiği, kapısı açılmayanların kapısının açıldığı bir gün. Bayram yılda iki defadır. Tatil beldelerine her zaman gidebiliriz"şeklinde konuştu.

NİYET VE ALLAH RIZASI
Kurbanın Allah için bir fedakarlık olduğunu söyleyen il Müftüsü Çakı, "Kurban kesen kişinin 'Mal benim için önemlidir. Ben malımı seviyorum ama Allah'ı daha çok seviyorum ve bu malımı onun rızasını, sevgisini kazanmak için feda ediyorum' niyetiyle kurbanını kesmesi çok önemlidir." ifadesinde bulundu. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.