Bayram Tıraşlarınızı Arefe Günü'ne Sıkıştırmayın

Bayram Tıraşlarınızı Arefe Günü'ne Sıkıştırmayın
Ramazan ayında oruç tutmanın zor olduğu mesleklerden biri de berberlik.

Berberler sıcak havalarda uzun süre ayakta çalışarak görevlerini yapan berberlerin ortak isteği ise bayram tıraşı için gelecek müşterilerinin bayramdan iki üç gün önce gelerek rahatça tıraş olması.

"RAMAZAN SABRI ÖĞRETİYOR"

Samsun İlyasköy Mahallesi'nde çocukluktan beri berberlik yapan Murat Aydın, "Ramazanın gelmesiyle işimiz biraz daha zorlaştı fakat sabırlı olmayı öğrendik" diyen 'Murat Erkek Berberi' sahibi Murat Aydın, "Ramazan ayında müşterilerimizin çoğu iftar sonrasını bekliyor. Haliyle de iftardan sonra yoğun şekilde çalışıyoruz. Dükkanımız iftar öncesi daha az yoğunlukta olduğu için rahatça çalışabiliyoruz. Tek zorlayan oruç oluyor. Bizler müşterilerimizin her zaman hizmetindeyiz. Ramazan ayının özellikle bize kattığı şey, sabahleyin aynı saatte işyerini açıp sürekli ayakta durmak zorunda olduğumuz için daha çok sabretmeyi öğretmesidir" şeklinde konuştu.

"AREFE GÜNÜ'NE SIKIŞTIRMAYIN"

Murat Aydın'ın yanında çırak olarak işe başlayıp şimdi ustasıyla beraber usta olan Ferdi Oral ise, "Ramazan Bayramı için arife gününe bırakılan tıraşların kendilerinden çok müşterileri mağdur ediyor. Arefe günü yoğunluktan dolayı sıkışıklık çok fazla oluyor. Bayramdan iki üç gün önce tıraş olunmaya başlanılsa sıkıntısız bir şekilde tıraş olunacaktır. Bizim için önemli değil biz işimizi yapıyoruz fakat böyle olduğunda hem müşterilerimiz uzun süre sıra beklemeyecek hemde çok rahat bir şekilde tıraş olabileceklerdir." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.