BAŞKANLAR GEREĞİNİ YAPTI!

BAŞKANLAR  GEREĞİNİ YAPTI!
Büyükşehir ve İlkadım Belediyesi’nde Başkanlar baskılara boyun eğmeden toplumun beklentilerine göre kadrolaşmanın önünü açtılar.

Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti Grup Başkanvekilliğine Hasan Uzunlar getirilerek eski başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın 20 yıllık saltanatına son verildi.

44444444444444444.png

Sadece Belediye Başkanı oturumlara katılmadığı zaman meclisi yönetmekle görevli meclis 1. Başkanvekilliği görevine de Nihat Soğuk getirildi. Bu seçimler Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin son 30 yıllık sosyal demokrat yönetiminden kurtulması anlamına da gelmekte.

hhhhhhhhhh.png

DEMİRTAŞ DA BASKIYA BOYUN EĞMEDİ
İlkadım Belediyesi’ndeki idari yapılanmada da bir yandan Ahmet Okuyucu, oğlunu Başkan Yardımcısı yapması için baskı kurarken, diğer yandan İYİ Parti ve CHP yöneticilerinin taleplerine boyun eğmeden bir önceki dönem çalıştığı arkadaşlarını yönetime getiren Necattin Demirtaş da kamuoyundan büyük destek gördü. Demirtaş, sadece CHP’nin talebi doğrultusunda bir önceki dönem görevden aldığı Tanju Tombuloğlu’nu Başkan yardımcısı olarak atadı. 

kkkkkkkkkkkk.png

MÜHÜR KİMDEYSE SÜLEYMAN ODUR
Gerek Büyükşehir Belediyesi’nde gerekse İlkadım Belediyesi’nde yapılan seçimlerden ve atamalardan ortaya çıkan durum Belediye Başkanlarının patron olduklarını ispat ettikleri ortaya çıkmış oldu. Büyükşehir Belediyesi’nde Muzaffer Önder döneminden başlayarak Yusuf Ziya Yılmaz’la devam eden sosyal demokrat yapılanmanın 30 yıl aradan sonra ilk kez Mustafa Demir’in Başkan olmasıyla birlikte bozulduğu gözden kaçmadı. Demir’in Genel Sekreterliğe atadığı İlhan Bayram'ın, sosyal demokrat kimliği olmayan AK Parti iktidarlarında bürokratlık yapmış kaliteli bir isim olması bu sürecin doğru ilerleyeceğinin bir delili olarak kabul edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.