BAŞKAN TOK "ENGELLİ OLMAK YAŞAMA ENGEL DEĞİL"

BAŞKAN TOK "ENGELLİ OLMAK YAŞAMA ENGEL DEĞİL"
İlkadım Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında "Farkındalık Etkinliği" düzenlendi.

Etkinlik programı kapsamında anıta çelenk sunumunun ardından Başkan Tok, tüm engelli dernekleriyle Acem Tekkesi'nde kahvaltıda buluştu. Engellilerle gönül bağının olduğunu söyleyen Başkan Tok, iki engelliye tekerlekli sandalye hediye etti. Başkan Erdoğan Tok Kahvaltının ardından Samsun Şehir Kulübü önünden başlayan farkındalık yürüyüşünü tekerlekli sandalyeye ile sürdürdü.

ENGELLİLERLE SOHBET ETTİ
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Farkındalık Etkinliği'nde engellilerle bir araya geldi. Başkan Tok ilk olarak Samsun'da faaliyet gösteren engelli dernekleriyle tarihi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde buluştu. Engelli dernekleri ile bir araya gelen Başkan Tok engellilerin istek ve önerilerini dinleyerek sohbet etme imkanı buldu.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ihtiyacı olan iki engelli ailesine tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Duygu dolu anlar yaşayan Başkan Tok, "Engelli kardeşlerimize elimizin geldiğinden daha çok destek oluyoruz" dedi.

"BİR GÜN DEĞİL HER GÜN"
"3 Aralık engelliler gününüzü en içten dileklerimle tebrik ediyoruz. Biz belediye başkanlığına seçildiğimiz gün itibariyle engellilere vermiş olduğumuz önemi tekrar gösterdik. Belediyemizde engelli kardeşlerimiz belediye başkanına ulaşamıyorlardı. Çünkü makam odası ikinci katta, vatandaşlarımız gelip tekerlekli sandalyesiyle o merdivenlerden çıkamıyordu. Başkan ile engellilerin arası kopuk gibiydi. Bizler göreve gelir gelmez ilk iş olarak yaşlı ve engelli asansörü yaptık ve faaliyete geçirdik. Şimdi engelli kardeşlerimiz tekerlekli sandalyeleri ile beraber istedikleri zaman yukarıya çıkarak yanımıza gelip çayını içiyor sohbetini ediyor. Biz engelli olmanın hiç bir şeye engel olmadığı biz geçmiş dönemlerden engelli vatandaşlarımızın faaliyetlerinde icraatlarında hep müşahede ettik. Ben bu kardeşlerimin engelli olmayı bir engel olarak görmeyip hayata tutunmasından dolayı tebrik ediyorum. Sporda sanatta olsun her türlü etkinlikte bakıyorum engelli kardeşlerimiz mevcut. Çok güzel etkinliklerde güzel değerli insanları görüyorum. Bizler sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde sizleri hatırlayıp daha sonra cinsten olmayan anlayış içerinde olmadığımızın bilinmesini isterim. Her zaman onların dertleri ile dertlenen, onların moralleri ile morallenen olduk. Engelli kardeşlerimizin sadece bir iki gün değil her gün yanlarındayız." diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN YÜRÜDÜLER
Tüm engelli derneklerinin katılımı ile düzenlenen kahvaltının ardından "Farkındalık Etkinliği" kapsamında farkındalık yürüyüşüne katılan Başkan Tok, şehir kulübü önünden başlayan yürüyüşe tekerlekli sandalye ile start verdi. Yaklaşık 300 engellinin katıldığı yürüyüşte engellilerin yaşantısını dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tekerlekli sandalyeye oturarak bir süre yol kat etti.
Yürüyüşe İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yanı sıra İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, engelli dernekleri başkanları ve çok sayıda engelli katıldı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.