Başkan Togar'dan 30 Ağustos mesajı

Başkan Togar'dan 30 Ağustos mesajı
Başkan Togar mesajında "ülkenin son günlerde geçirmiş olduğu üzücü olayları hatırlatarak birlik ve beraberlik vurgusuna dikkat çekti.

Aziz Milletimiz özgürlüğünü muhafaza uğruna tek yürek, tek bilek olarak verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 91. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Türk milletin tekrar ayağa kalktığı ve dirildiği bir milattır. Halkın Milli Mücadele ruhuyla birlik ve beraberlik içinde aynı inanç etrafında toplanması ile bu büyük zafer kazanılmıştır. İnançla ve kararla, tereddüt etmeden, yılmadan büyük zorluklar içinde kendi küllerinden yeniden doğan milletimiz, 30 ağustosta “ya özgürlük ya da ölüm” diyebilme cesaretini göstermiş ve  işgal kuvvetlerini püskürtmüştür.
30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan  Başkomutanlık Meydan Muharebesi (Büyük Taarruz), Türk ulusunun yeniden hayat buluşudur. 30 Ağustos zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm olumsuzluklara rağmen Türk Milleti'nin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında kenetlenen Türk Milleti, büyük fedakarlık ve cesaret örneğiyle elde ettiği zaferlerle güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerini atmıştır. İşgal altındaki topraklar milli ruhun canlanmasıyla düşmandan arındırılmış, bu birlik ve beraberlik dünyada emsali görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimiz 30 Ağustos 1922'de büyük zafer ile dünyaya gücünü göstermiş, bir karış vatan toprağının verilmeyeceğini kanıtlamıştır. Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları ve alçakça emelleri olan dış kuvvetlere bu Millet birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olarak cevap verecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Büyük zaferimizin 91’inci yıldönümünü kutlamanın onur ve gururu ile 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.