Başkan Kul’dan Akülü Araç Sözü

Başkan Kul’dan Akülü Araç Sözü
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Terme Engelliler Derneğini (TED) ziyaret etti.

Belediye olarak ilçede yaşayan engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında Terme Engelliler Derneği ile koordineli hareket ettiklerini ifade eden Kul 10 adet akülü araç sözü verdi.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile Terme Engelliler Derneği (TED) Başkanı Ahmet Kökten, dernek yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerini ziyaret etti. Terme Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak her türlü çalışmayı gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Kul 10 adet akülü araç sözü verdi.
ENGELLİLERİN YAŞAMI KOLAYLAŞTIRILMALI
Engellilerin ulaşımını kolaylaştıran ve sosyal yaşamda daha fazla yer almalarını sağlayan akülü arabalarının önemini vurgulayan Başkan Şenol Kul, herkes kadar eşit yaşamanın engellilerin de hakkı olduğunu ifade ederek, bu sorumluluk bilinciyle hareket etmenin önemine vurgu yaptı. Kul konuşmasında “Bir kenti yönetmek demek orada yaşayan vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarına cevap verebilmek demektir. Engellilerimiz için hayat fiziksel ve ruhsal olarak zorluklarla dolu. Onları rahatlatabilecek her türlü çalışmaya talibiz. Engellimizin hayatını kolaylaştırmak için buradayız. Sizlerin yüzü güldüğü zaman biz de işimizi layıkıyla yaptığımızı anlıyoruz.” dedi.
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Belediye çalışmaları hakkında dernek üyelerine bilgiler veren Başkan Kul “Kaldırım işgalinin kalması çok güzel oldu. İnşallah daha da düzenlemeler yapacağız. Trafikle ilgili de düzenlemeler yapacağız. Bunlar biraz zaman alacak ama projeler yapıldı. Terme inşallah herkes için yaşanılır bir hale gelecek. Şuan üç tane otopark yapıyoruz onların içine de engelliler için yer ayrılacak. Güzel işler yapıyorsunuz ama Terme'de biraz daha ön plana çıkıp farkındalık yapmanız lazım. Hepimiz engelli adayıyız. Toplumda refah ne kadar çok yayılırsa bu tür ihmal edilen alanlar da o kadar daha görünür hale gelir. Terme'de her alanda eksiğimiz çok ama yavaş yavaş düzenlemeye çalışıyoruz. Eskiden engellilerle ilgili genel anlamda bir düzenleme yoktu. Şimdi her alanda engellilerle ilgili düzenlemeler mevcut. “ Dedi.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Yapılan çalışmalar ve akülü araç sözü için tüm engelliler adına Başkan Kul'a teşekkür eden Dernek Başkanı Ahmet Kökten, “Biz engelliler olarak Belediye Başkanımızın her alanda yanımızda olduğunu biliyoruz. Şuana kadar başta kaldırımlar ve ortak kullanım alanlarında yapılan çalışmalar bunun bir göstergesidir. Sayın Başkanımızla zaman zaman görüşerek taleplerimizi iletiyoruz. Bizlere yönelik önemli projeleri olduğunu ve kısa sürede hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini de biliyoruz. Yapılan ve yapılacak olan çalışmalar için tüm engelli kardeşlerim adına Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaret sonunda dernek üyelerinin 3 Aralık Dünya Engeller gününü de kutlayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul dernek üyeleri adına Dernek Başkanı Ahmet Kökten'e çiçek takdim etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.