Başkan Kul Sözünü Tuttu

Başkan Kul Sözünü Tuttu
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul engellilere verdiği on tane akülü araç sözünü tuttu. Kul, engelli vatandaşların sosyal hayat içerisinde var olabilmeleri için desteklerinin süreceğini ifade etti.

3 Aralık Dünya Engelliler günü, Terme Engelliler Derneği ziyareti sırasında 10 adet akülü araç sözü veren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul sözünü tuttu. Terme Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen devir teslim töreni sonrası akülü araçlarını alan engelli vatandaşlara Başkan Kul çiçek verdi.
Yapılan törene Terme Kaymakamı İlyas Gün, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Vedat TOPAK, Emniyet Müdürü Ahmet Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Kökten, Engelliler derneği üyeleri ve Termeli vatandaşlar katıldı.
Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Kökten yaptığı konuşmada “ Yapılan bu törenle engelliler akülü araçlarına kavuşacak. Şunu samimi söylüyorum Terme'de Engelliler Derneğinin var olduğunu hissettik. Bu konuda Sayın Kaymakamıma ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Katkılarından dolayı minnettarım.” dedi.
Başkan Kul'dan Engelsiz Park ve Sosyal Tesis Müjdesi
Engelleri ortadan kaldırarak engelli vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, onların toplum içinde normal bireyler gibi hissetmelerini sağlayıcı önlemleri ve tedbirleri almanın devletin ve yerel yönetimlerin en önemli vazifelerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Kul, “Engelli kardeşlerimizle bu yağmurlu günde, Belediyemiz öncülüğünde Engelliler Derneğiyle özel anlamı olan bir şey yapıyoruz. Bu akülü araçların alınmasında özellikle Termeli işadamlarına çok teşekkür ediyorum. Terme de artık değişim başladı. On tane akülü araçla başlayan bu organizasyonun devamı gelecek. Engellilere bir ofis veremedik ama kendilerine yer kiraladık. Bundan sonra da desteğimiz sürecek. Kısa bir zamanda daimi kullanacağınız bir ofisiniz olacak. Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi'nin katkısıyla ve belediye işbirliğiyle engelsiz park yapılacak. Onun da ihalesi yapıldı. Bir başka projemiz ise Kaymakam Bey ile birlikte kadınlara yönelik sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Bunun da müjdesini sizlere vereyim. Şimdiden hayırlı olsun. Bizim kafamızdaki engeller kalkınca bütün engeller kalkacaktır. Benim hayalim Terme'nin engelsiz bir şehir olmasıdır. Araçların hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.