Başkan Kul, Ankara’da temaslarda bulundu

Başkan Kul, Ankara’da temaslarda bulundu
Göreve geldiği günden bugüne Terme’ye hak ettiği hizmetleri kazandırmak için çalışan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile birlikte Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun’un da hazır bulunduğu ziyarette, Terme Belediyesi binasının içerisinde hizmet veren Vergi Dairesi'nin taşınması ve Belediyenin vergi borçlarına karşılık gayrimenkul verilerek borç mahsubu yapılması konuları görüşüldü. Başkan Kul Belediyeyi mali istikrara kavuşturmak istediklerini belirtti.

BELEDİYE BİNASI İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

Her yaptıkları çalışmada kazananın Terme Halkı olması bilinci ile hareket ettiklerine vurgu yapan ve ziyaret hakkında açıklamada bulunan Başkan Kul “Belediyemizin mevcut binasındaki birinci katında hizmet veren Vergi Dairesinin yeni bir yere taşınarak kurumumuzun ihtiyacı olan birinci katın belediyemize verilmesini talep ettik. Yeni büyükşehir yasasıyla beraber oluşan durumda nüfusumuz iki katından fazla arttı, alanımız yedi kat arttı, sekiz olan müdürlük sayısı 18’e çıktı, 1 olan başkan yardımcı sayısı 5’e çıktı ve mevcut binamız yeni büyükşehir belediye yasasıyla oluşan duruma ihtiyaca cevap vermiyor. Bu durumun acil olduğunu ve vergi dairesinin yeni yere taşınmasını talep ettik. “ Dedi.

FAİZ YÜKÜNDEN KURTULMAK İSTİYORUZ

Mahalli idareler seçimleri üzerinden geçen bir yıllık zaman içerinde vergi dairesine olan borcun 840.000,00 TL.’lik kısmını ödediklerini sözlerine ekleyen Kul “ Bir yandan kişi ve kurumlara olan borçlarımızı öderken diğer taraftan ilçemizin kalkınması için gerekli projeleri hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Belediyemizin kalan yaklaşık 7.597.000,00 TL. vergi borcuna karşılık gayrimenkul verilerek borç mahsubu yapılması hususunda talepte bulunduk.  Terme Belediyesi olarak hem kurumumuzu faiz yükünden kurtarmak hem de borçsuz bir belediye ile vatandaşlarımıza sunulan hizmet kalitesini arttırmak istiyoruz. Sorunumuza gösterdiği ilgi nedeni ile Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkür ediyorum.”  Açıklamasında bulundu.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’e de teşekkür eden Şenol Kul, “Her talep ve sorunumuzda bizlere yardımcı olan milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir’e teşekkür ediyorum. Kendisine ilettiğim her taleple bizzat ilgilenmiş ve bize öncülük etmiştir. Bu konuda da başından beri yanımızda yer almıştır. Kendisine Terme halkı adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mali Bakanı Mehmet Şimşek Terme Belediyesinin talepleri karşısında çalışmaların hemen başlatılması talimatını verdiğini belirtti. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.