BAŞKAN DEVECİ'NİN İKİ HAKKI DAHA VAR

BAŞKAN DEVECİ'NİN İKİ HAKKI DAHA VAR
2019 seçimlerinde göreve gelen ve bu süreçte ikinci özel kalem müdürü ataması yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin önceki dönem baz alındığında iki atama hakkı daha bulunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediye başkanlarına görev süreleri boyunca özel kalem üzerinden memur yapma hakkı tanıyor. Seçimleri kazanarak Atakum Belediye Başkanı olan Cemil Deveci de bu kapsamda Merve Selin Cengiz'i özel kalem müdürü olarak atamış, bakanlıktan da bu atamaya onay gelmişti. Geçtiğimiz günlerde ise Deveci yönetimindeki Atakum Belediyesinde özel kalem müdürü olarak Erkan Sağlık görevlendirildi. Bazı haber sitelerinde Başkan Deveci'nin ikinci özel kalem müdürü ataması eleştirilerek kamuoyuna yansıtılırken, eski Başkan İshak Taşçı'nın başkanlığı döneminde dört farklı özel kalem müdürü ile çalıştığı ortaya çıktı.

kapak-165459-001.jpg

ÖNCEKİ DÖNEMDE DÖRT ATAMA
Atakum Belediyesinin son on yılına bakıldığında Metin Burma'nın iki, İshak Taşçı'nın ise dört kişiyi özel kalemden memur yaptığı görülmekte. Görevi süresince iki kişiyi özel kalemden memur yapan Başkan Cemil Deveci'nin, İshak Taşçı baz alındığında görev süresini tamamlayıncaya kadar iki kişiyi daha özel kalemden memur yapma hakkına sahip olduğu ortaya çıkmakta. Öte yandan başkanlık koltuğuna oturduktan sonra eski dönemden devam eden ekiplerle çalışmak zorunda kalan Cemil Deveci'nin henüz ikinci özel kalem ataması yapmasının olumsuz bir şekilde haber yapılması kamuoyunun dikkatinden kaçmazken yapılan haberler ise art niyetli olarak yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum