'BASIN, VAZGEÇİLMEZ UNSUR...'

'BASIN, VAZGEÇİLMEZ UNSUR...'
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Halkın doğruları öğrenme, gerçek bilgiye ulaşma gibi çok önemli görevi bulunan basın, demokrasimizin de vazgeçilmez unsurudur" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk Basını'nda Sansürün Kaldırılışının 111'inci Yıl Dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Demir mesajında, basının, 'Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru' olduğuna dikkati çekti.

KİŞİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİNE SAYGI
Açıklamasının başında, şahısların özel hayatlarına saygı duyan, kişi hak ve özgürlükleri temelinde tarafsızlık ilkesinden vazgeçmeyen basın organlarının, bir ülkede demokratik toplumun en önemli güvencesi olduğuna dikkati çeken Başkan Mustafa Demir, ayrıca şu ifadelere yer verdi:"Tüm yerel ve ulusal basın kuruluşları ve çok değerli çalışanları, yerine getirdikleri hizmetle halkın özgür haber alabilme  ve bilgilendirilmesine katkı sağlarken farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesi, tartışılmasına da öncülük etmektediler. Bu nedenle basın, demokrasi kültürümüzün vazgeçilmez saygın bir unsurudur. Kişi hak ve özgürlüklerine saygı gösteren, toplumun her kesiminin sesi olan, ülke ve toplum hassasiyetlerini ön planda tutan basın organları ve basın mensupları, dün olduğu gibi bugün de, yarın da saygınlıklarını koruyacaklardır.

SAMSUNLU GAZETECİLERE KUTLAMA
Bir kez daha basının, halkın doğruları öğrenme, gerçek bilgiye ulaşma gibi çok önemli görevi bulunduğuna dikkati çekiyor, bu vesileyle Türk Basını'nda Sansürün Kaldırılışının 111'inci Yıldönümü'nde, şehrimizde bu önemli görevi başarıyla ve layıkıyla yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum