BARLAS LÖSEMİYİ YENDİ

BARLAS LÖSEMİYİ YENDİ
Samsun’da yaşayan 8 yaşındaki Barlas Kontaş üç yıllık tedavinin ardından lösemiyi yenmeyi başardı. Ailesinin iki çocuğundan en büyüğü olan Barlas’a üç sene önce lösemi teşhisi konulmuştu.

 

Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Servisinde tedavi edilen ve sağlığına kavuşan Barlas’a aynı serviste tedavisi bittiği için bir parti düzenlendi.

Medical Park Samsun Hastanesi, Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bölümünde düzenlenen partiye Prof. Dr. Emel Özyürek, Doç. Dr. Murat Elli, Barlas’ın ailesi, servis çalışanları, tedavi gören hastalar ve yakınları katıldı. Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakil Ünitesi doktorları Prof. Dr. Emel Özyürek ve Doç. Dr. Murat Elli ye teşekkür eden Barlas pastasını doktorları ile beraber kesti.

Prof. Dr. Emel Özyürek, "Çocuklarda lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır. Türkiye'de çocuk lösemi hastalarında tedavi başarı oranları yüksektir. Ülkemizde bu hastalıkla ilgili kemoterapi ve kemik iliği nakilleri başarıyla uygulanmaktadır. Barlas'ında tedavisini başarı ile tamamlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Doç. Dr. Murat Elli'de, "Hastalarımızın ve ailelerimizin ihtiyacı olan moral ve sosyal desteğinde karşılanması içinde hastanemiz yönetim ve çalışanları seferber olmaktadırlar. Bu da uzun tedavisi olan bu hastalıkların başarı ile atlatılmasında etkendir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.