Bankaya alacak için başvurdu, borçlu çıktı

Bankaya alacak için başvurdu, borçlu çıktı
Emekli öğretmen Halis Fidan 2011 yılında bir bankadan çektiği kredinin dosya parasının geri alınabileceği yönünde yapılan açıklamalarla başvurduğu banka tarafından mahkemeye verildi, borçlu çıktı.

Ünye'de ikamet eden emekli öğretmen Halis Fidan, 2011 yılında Ünye'de bir bankadan 12 bin TL kredi çekti. Yakın zamanda bankadan çekilen kredilerin dosya masraflarının geri alınabileceği açıklamaları üzerine bankanın yolunu tutan emekli öğretmeni, banka mahkemeye verdi. Fidan, alacak için gittiği bankadan, görülen mahkeme sonrası borçlu çıktı.

Fidan, yaptığı açıklamada, “Bundan 3 yıl önce Ünye'de Ziraat Bankası'ndan 12 bin TL kredi çekmiştim. Bu kredinin bana 14 bin TL olarak verildiği yazıldı, ancak bana verilen 12 bin TL'ydi. Bunun bir kısmının hayat sigortası olarak kesildiğini söylediler. Aradan zaman geçti. Devlet yetkilileri televizyonlarda, gazetelerde verdiği demeçte çekilen kredi dosya paralarının geri alınabileceğini açıkladılar. Dosya parası kesintisi diye vatandaşlar müracaat ediyordu. Ben de tüketici haklarına müracaat ettim. Dosya parası için talepte bulundum. Bana gelen yazıda 966 Lira 25 kuruş benim hesaba yatması gerektiğini bana bildirildi. Daha sonra benim dosya masrafları geri istediğim talebe karşılık banka bizi mahkemeye verdi. Bankanın avukatı itiraz etmiş, yani Ziraat Bankası itiraz ediyor bu ödeme şekline. Banka beni mahkemeye vermiş. Benim de haberim yoktu. Belli bir zamandan sonra tebligat geldi. Sonra tekrar savunmayı yazdık. Savunmayı ben mahkemeye bizzat verdim. Duruşmaya kendim girmedim çünkü tüketici hakları bana duruşmaya girmeme gerek olmadığını formalite icabı olduğunu söyledi. Ben de duruşmaya girmedim. Neticede bankanın avukatı duruşmaya giriyor ve duruşmada benim haksız olduğum artı 18 Lira tebligat parası, 750 TL de avukatlık ücreti talebinde bulunuyor benden. Ben alacaklıyken borçlu duruma düştüm. Bu durumda mağdur kaldım.

Bana gelen yazıya göre 966 TL alacaklıydım, o parayı mahkeme sonucuna göre alamadığım gibi 750 TL avukat parası artı 18 TL de tebligat parası olarak borçlu duruma düştüm. Ben burada haksız kazanç peşine düşmedim. Kredi çekmek bir vatandaş için doğal olan bir şey. Türkiye'de kredi çekenler için dosya parasının geri alınabileceği de devletin yetkili kişileri tarafından açıklanıyor. Biz de vatandaş için hakkımız olan parayı geri almak için girdiğimiz mücadelede mahkemeye verilip üstüne üstelik de haksız düşüp, bir de borçlu duruma düştük. O zaman kimse dosya parası için başvuru yapmasın. Ya da bu açıklamayı devlet yetkilileri yapmasın. Vatandaşlar niye mağdur ediliyor ki. Ben mağdur oldum, başkaları mağdur olmasın.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.