Banka Mülakatında Kendinizi Nasıl Tanıtmalısınız?

Banka Mülakatında Kendinizi Nasıl Tanıtmalısınız?
Bankaların işe alım süreci oldukça zor ve yoğun geçer. Bu dönem içinde adayların önceden hazırlık yapması, Banka Mülakat Soruları yönelik pratik yapması çok önemlidir.

Bankaların işe alım süreci oldukça zor ve yoğun geçer. Bu dönem içinde adayların önceden hazırlık yapması, yönelik pratik yapması çok önemlidir. Bankaların mülakat yöntemleri bankadan bankaya değişmektedir. Yazılı ve sözlü olarak adaylar çeşitli mülakatlara girerler. Yazılı mülakattan sonra adayları yüz yüze görüşmeye çağırırlar. Yüz yüze yapılan banka mülakatlarında adaylara birçok soru sorulmaktadır. Bu sorulardan biri de “Bize kendinden bahseder misin?” sorusudur. Bu soruya verilecek cevaba göre mülakat devam eder.

Doğru ve Net Cevap Vermek Önemli

Genellikle İK yetkilileri bu soruyu ilk aşamada sorarlar. Banka personeli başvurusu yapan adayların bu sorulara karşı hazırlıklı olması gereklidir. Mülakatlar neticesinde işe alınmak için net ve doğru cevaplar verilmelidir. Adayı daha yakından tanımak ve psikolojik durumunu anlamak için sorulan bu soruda, özel hayatınızdan bahsetmek yerine kariyer yaşamınızdan ve hedeflerinizden bahsetmeniz gerekmektedir.

Vereceğiniz cevapta İK yetkilisini etkilemek için süslü kelimelerden kaçınmalısınız. Uzmanlık alanlarınızdan, beceri ve yetkinliklerinizden bahsetmeniz, deneyimleriniz ve kişisel özelliklerinizi söylemeniz uygun bir cevaptır. Aşırı özgüvenli davranmamalı, kendinizden her şeyi yapabilecek biri olduğundan bahsetmek her zaman olumlu sonuç vermeyebilir. Bu nedenle bu tarz aşırı davranışlardan uzak durmalısınız.

Cevaplarınızın net, kararlı, tutarlı ve dürüstçe olmasına dikkat etmelisiniz. Banka İK yetkilileri laf kalabalığından oluşan cümlelerden hoşlanmaz ve bu adaylar direkt elenir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.