BALLI İHALE!

BALLI İHALE!
Büyükşehir Belediyesi'nce Yeni çevre yolu olarak oluşturulan ve Atakum Çobanlı sapağından başlayarak Ankara karayoluna bağlanan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın parçalı olan refüj bordür taşları sökülüp bütün olarak dökülüyor.

PARÇALI BORDÜR SÖKÜLDÜ

Atakum İlçesinden Balaç köyünü boydan boya geçerek Ankara karayoluna bağlayan Recep Tayyip Bulvarı'nın orta refüjü parçalı bordür taşları ile daha önce yapılmış durumdayken, 1 trilyon 200 milyar lira olduğu söylenen bütün bordür dökme makinasıyla baştan başa yenileniyor.

BÜTÜN BORDÜR DÖŞENİYOR

Herhangi bir çarpma, kırılma esnasında kırılan parçalı bordürün kolayca değiştirilme imkanı bulunan ve işçilik dahil maliyeti çok düşük olan mevcut bordür taşlarının sökülerek bütün bordür taşlarıyla döşenmesi ve bu makinanın Samsun'da sadece bir kişide olması akıllara soru işareti getirdi.

TEK KİŞİLİK İHALE

Söylendiğine göre Samsun'da sadece özel sektörden bir kişide olduğu ve ihaleye çıkıldığında bütün bordür taşı dökmesi için adresi belli bu makinanın şartnamede olması dolayısıyla bu kişinin ihaleyi kazanması, bu işin önceden planlanmış olduğu iddiası ise dilden dile dolaşıyor.

TAMİR MALİYETİ YÜKSEK

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı orta refüje döşenen bütün bordür taşlarının henüz soğuk hava görmemesine rağmen şimdiden çatladığı, bordür taşına bir aracın çarpması durumunda patlayan bordürün tamiri için mutlaka bu özel bordür aracının oraya gelmesinin gerektiği söyleniyor. 

DEVLETİN PARASI DENİZ Mİ?

Parçalı bordürde kaza yapan aracın küçük boyutlu hasarla kazayı atlatacağı, bütün bordürün ise hem araca ve hem de içindekilere büyük zarar verebileceği de olayın bir başka boyutu olarak karşımıza çıkıyor. Yapılmış olan ve maliyeti düşük olan parçalı bordür taşlarının sökülmesi ve bütün bordür beton taşıyla döşenmesi Devletin parasının birilerine peşkeş çekildiği iddiası da söylentiler arasında. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum