Bakan Kılıç'a 'Fair Play' ödülü verildi

Bakan Kılıç'a 'Fair Play' ödülü verildi
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından layık görüldüğü 2014 Yılı Fair Play Ödülü'nü Samsun'da aldı.

Ödül töreninde konuşan Bakan Çağatay Kılıç, "Küfür ve şiddet, bunların ne statlarımızda ne spor salonlarımızda yeri yok." dedi.



YARGIYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) tarafından Samsun'da düzenlenen 'Sporda Şiddete Hayır' paneli Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla Grand Amisos Otel'de düzenlendi. Panelde bir konuşma yapan Bakan Kılıç, sporda yaşanan olumsuz tecrübelerin içinde herkesin payı olduğunu ifade etti. Bu nedenle herkesin öz eleştiri yapması gerektiğini belirten Kılıç, "Eğer öz eleştiri yapmaz isek hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Bunun içerisinde hepimiz derken spor yöneticilerinden sporculardan, basından ve spor içerisinde yer alan her unsurdan bahsediyorum." dedi. Şiddet içerikli hareket yapanların, spora zarar verenlerin taraftarlıkla ilgisi olmadığını kaydeden Bakan Kılıç, "Taraftar dediğin, spor müsabakasına gelip takımını destekleyen, gönül verdiği renkleri destekleyen kişi ve kişilerdir. Bu desteğin içinde müzik yapmak da slogan atmak da vardır. Hakaret yakışmıyor ama küfür ve şiddet, bunların ne statlarımızda ne spor salonlarımızda yeri yok." diye konuştu.


BAKAN KILIÇ'TAN TEŞEKKÜR
Yapılan yatırımların içini genç sporcularla doldurmak gerektiğini belirten Akif Çağatay Kılıç, "Biz kanunları, yönetmelikleri bunlarla ilgili olarak çıkartıyoruz. Bununla ilgili olarak şuan elimizdeki enstrümanlar açısından hiç de eksik olmadığımızı düşünüyorum. Burada bir kuruma ya da bir camiaya daha çok büyük görevler düşüyor. O da yargı. Kanunlar, yapılmaması gereken hareketler çerçevesinde emniyetin tespit edip, yargıya teslim ettiği kişiler hakkında yargının kanunlar gereği kararını vermesi gerekir. Bir maçta yaşandı bu durum. Tribünün hemen dibinden bir futbolcuya hakaret edildi. Bu hemen tespit edildi. Mahkeme yargılamayı yapıp bu kişiye gerekli cezasını verdi. Elektronik bileti iptal edildi. Şimdi o arkadaş artık maçlara giremeyecek." şeklinde konuştu. Panelin açılış konuşmalarının ardından ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan tarafından, 'Sporda şiddetin önlenmesine yönelik katkıları, spor camiasına centilmence mücadele edilebilecek olanakları sağlamadaki çabaları ve toplumu spor yoluyla barış, dostluk ve kardeşliğe sevk etmedeki aktif rolü' nedeniyle Bakan Kılıç'a '2014 Yılı Fair Play Ödülü' verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum