BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ
Seçim bölgesi Samsun’da teşekkür ziyaretlerini sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç...

“Milletimizin, devletimizin ve kardeşliğimizin karşısında durup; buna zarar vermek isteyenlere, aramıza fitne sokmak isteyenlere, bu milleti bölmek isteyenlere asla ve asla izin vermeyeceğiz Yapılması gereken operasyon ise operasyon. Yapılması gereken reform ise reform. Biz zaten bunun hepsini ortaya koyduk” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim sonrası seçim bölgesi Samsun’da teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretlerinin ikinci gününde Bafralılar ile buluşan Bakan Çağatay Kılıç, “Biz bugün mutluyuz ve gururluyuz. Bizim mutluluğumuz ve gururumuz şundandır; Türkiye’nin her bir ferdine hizmet etmek imkanını Rabbim bize bahşettiği ve milletimiz bize bu yetkiyi verdiği içindir. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye’de herkes kazanmıştır. Bize oy veren de vermeyen de kazanmıştır çünkü biz 78 milyona hizmet edeceğiz” dedi.

“Bizim Türkiye için yapacak işlerimiz var. Biz bunların peşinde koşacağız”

Bakan Çağatay Kılıç,  Samsun milletvekili olarak birinci önceliklerinin Samsun olduğunu dile getirerek, Samsun’dan sonra tüm güçlerini bütün Türkiye Cumhuriyeti için harcayacaklarını söyledi. Seçim sürecinde muhalefetin seviyesiz bir siyaset izlediğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç:

“Biz bunların hiçbirisine cevap verecek değiliz. Zaten cevap vermemize de gerek kalmadı. Çünkü milletimiz bütün bu söylenenlerin, atılan iftiraların cevabını 1 Kasım’da sandıkta verdi. Zamanında konuşanlar konuştu gitti. Biz, Mevlana’nın “Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye” sözünü hatırlayıp, iddialara cevap vermedik. Bizim işimiz var. Bizim Türkiye için, Samsun için ve Bafra için yapacak işlerimiz var. Projelerimiz var. Biz bunların peşinde koşacağız. Gece demeden, gündüz demeden çalışacağız.”

 “Sizler olmasaydınız biz bu başarıyı elde edemezdik”

Uzun seçim sürecinde AK Parti teşkilatının büyük bir fedekarlıkla çok emek harcadığına dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, “AK Parti teşkilatımız olmasaydı biz bu başarıyı elde edemezdik” diyerek teşekkür etti. Bu başarının altında birlikteliğin, beraberliğin ve yan yana yürümenin olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, bundan sonra da el ele yürüyerek daha büyük başarıları elde edeceklerini ve sandıktan çıkan yüzde 50 oyun sorumluluğuyla yola devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu:

“1 Kasım’daki seçim sloganımız olan ilk günkü aşkla yolumuza devam ediyoruz. Kurucu genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız tarafından 2001 yılında AK Parti kurulduktan kısa bir süre içerisinde 3 Kasım 2002’de iktidar yürüyüşümüz başladı.  O zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 13 yıla yakın bu davanın yürüyüşü daha sonra genel başkanımız ve başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu devraldı. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var ve biz ilk günkü aşkla yolumuza devam edeceğiz.”

Samsun bir sevdadır

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’un ülke tarihi açısından önemine değindiği konuşmasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimlerinin miting programını “Meşale şehir” olarak adlandırdığı Samsun’dan başlattığını hatırlatarak, “Sayın Davutoğlu, Başbakanlığı devraldıktan sonra akademik yıl açılışını da Samsun’dan yaptı.  Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Samsun’dan başlattı. Samsun’un önemi işte bu kadar büyüktür. Cumhuriyetimize giden yürüyüşün ilk adımı Samsun’da atıldı. Dolayısıyla Samsun bir sevdadır” şeklinde konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’a yapılan yatırımların büyük bir hızla devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Samsun Karadeniz Bölgesi içerisindeki en önemli şehir olma konumunu koruyarak geleceğe yürüyüşümüz devam edecek.  Bu anlamda şehrimizin gelişimi, projelerin yapılması, çevresinin değişiminde büyük emekler sarf edildi.  Bu anlamda büyükşehir belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Ama bu gelecek yürüyüşümüzün temelleri oldu.  Samsun’un inşallah asıl şimdi değişimini, dönüşümünü, her alanda ilerlemesini sağlayacağız.”

AK Parti’nin Samsun’a ayrı bir önem verdiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Partimizin yeni ihdas edilen bir genel başkan yardımcılığını, Sayın Çiğdem Karaaslan hanımefendi nezdinde Samsun’a verilmiş olmasının da büyük bir önemi var.  Bu kadrolar el ele, kol kola hep beraber yürüyecek. Bizde ayrım yok.  İl başkanlığımız, ilçe, mahalle başkanlıklarımız, ilçe belediye başkanlarımız hep beraber biriz beraberiz. Tabii ki burada özel bir teşekkürü de 1 Kasım seçimlerinde sandıklara akşam saatlerine kadar sahip çıkan ve sandıkları hiçbir şekilde terk etmeyen sandık müşahitlerimize yapmak istiyorum. Onlar da 1 Kasım seçimlerinde büyük bir başarı sağladılar” açıklamasında bulundu.

“Aile içerisinde her türlü eleştirimizi yaparız”

“Biz öz eleştiriyi en şekilde yapan bir partiyiz” diyen Bakan Çağatay Kılıç, 7 Haziran sonrası parti olarak özeleştiri yaptıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

 “Biz, özeleştiri yapma ve eksikliklerimiz nerede diye araştırma konusunda çok cesur olan bir partiyiz ama bunu aile içinde yaparız. Dışarıda yapmayız. Aile içerisinde her türlü eleştirimizi yaparız. Her konuyu gündeme getiririz. Sonra da gider sonuçlarını sahaya yansıtırız. İşte 1 Kasım’da yaptığımız gibi. Dolayısıyla 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin hepsinin analizini yaptık.  Bu analizlerle yolumuza yürümeye devam ediyoruz.  Üzerimizde yüzde 50 oy almış olmanın çok büyük sorumluluğu var. Biz bu sorumluluğa layık olmak için gece gündüz çalışacağız. Bunlar sadece makamla mevkiyle olacak işler değil. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum.  AK Parti’ye hizmet etmek bu partinin içerisinde olmak,  bu davaya hizmet etmek sadece makamla mevkiyle değildir. Sizlerle beraber arazide halkın içerisinde olmaktır. Sizlerle beraber yürümektir bir çayı paylaşmaktır, yemeği paylaşmaktır. Bu dava için yol yürümektir.”

AK Parti davasının birçok hedefi olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “AK Parti davasının amacı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2023’te yani Cumhuriyetimizin 100. Yılında ilk 10 ekonomi arasında olmasını sağlamaktır. AK Parti’nin hedefleri 2023’tür, 2053’tür, 2071’dir. Medeniyetimizden aldığımız güçle geleceğe yürümektir. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır” diye konuştu.

 “Algı operasyonlarına hiç aldırmadan yürümeye devam edeceğiz”

Ulusal ve uluslararası basında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi eleştirenler olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Onlar yazadursunlar. Biz işimize bakacağız. Biz kendimizden eminiz. Bu tip algı operasyonlarının neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, AK Partimize yapılmaya çalışılan bu algı operasyonlarına hiç aldırmadan yolumuzdan yürümeye devam edeceğiz. Sabırla yürüyeceğiz ve milli irade ile beraber yürüyeceğiz. En güzel cevabı da milletimiz milli iradeyi sandığa yansıtarak zaten verdi. Birkaç gündür bazı haberlerde şunu görüyoruz. Bir takım televizyon programlarında bir takım basın mensuplarının dile getirdiği konularda milletimizin iradesi hiç yakışık olmayan ve hatta hakarete varan sözlerle eleştiriliyor. Yüzde 50 oyun ne anlama geldiğinin birtakım analizleri yapılmaya çalışılıyor. Ama bu analizler içerisinde milli iradeye karşı kullanılan sözlerin ne kadar alçakça olduğunu sizlerin takdirine bırakıyoruz” dedi.

“Sandıkta başarı sağlayamayan siyasiler, sandıktan çıkan sonuca kulak verecekler”

AK Parti olarak sandıktan çıkan her sonuca saygı duyduklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, muhalefet partilerine “halkın sesine kulak verin” çağrısında bulundu. Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz her zaman milli irade başımızın üstünde dedik. Ama görüyorum ki sandıktan çıkan her sonucu kabul etmeyenler, sandığa oy atan vatandaşımızın ferasetini, iradesini sorgulamaya kalkanlar var. İşte onlara karşı milletimiz 1 Kasım’da cevabı verdi. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde hükümetler sandıkla gelir, sandıkla gider. Ama sandıkta başarı sağlayamayan siyasiler de milli iradenin söylediklerine kulak verecekler. Tüm siyasiler, bütün genel başkanlar o sandıktan çıkan sonuca kulak verecekler. Ben bu kadarını söylüyorum. Genel Başkanımız seçimden önce ne dedi; ‘Birinci parti olmazsak görevi başka arkadaşıma devrederim’ dedi mi? Bunu Sayın Ahmet Davutoğlu dile getirdi mi? Ondan önce kurucu Genel Başkanımız, her girdiği seçimde ‘Ben eğer birinci parti çıkmazsam görevi arkadaşıma devrederim’ dedi. Hala demokratlığımızı mı sorguluyorsunuz. İşte bizim Genel Başkanımızın ortaya koyduğu duruş açıktır. Ben bu anlamda tüm siyaset ile ilgilenen insanlarımıza kardeşlerimize ve tüm oy vermiş vatandaşlarımıza bu açıklamaları ve şu anda yaşanan süreci iyi değerlendirmeleri konusunda ricada bulunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.