BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA ESNAFLA BULUŞTU

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN’DA ESNAFLA BULUŞTU
“Birlik ve beraberliğimizi ortaya koymamız lazım, bunu göstermemiz gerekiyor. Herkes kendi siyasi partisinin arkasında durma noktasında iradesini ortaya koysun”

“Gençli merkezlerinde ne oluyor biliyor musunuz? Gençler bir araya geliyor geleneksel el sanatları öğreniyor. Gençler bir araya geliyor lisan öğreniyor. Gençler bir araya geliyor Türkiye’yi geziyor. Gençler bir araya geliyor proje yapıyor”

 

Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştirerek,’’ “Bazılarının vaat ettiklerini biz zaten yapıyoruz” diye konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, Samsunspor’un siyaset malzemesi yapılmak istenmesine de karşı çıktı. 

 

Seçim çalışmalarını memleketi Samsun’da  sürdüren  Bakan Çağatay Kılıç Yabancılar Çarşısı’nda esnafla buluştu. Buluşmada yer alan katılımcılara teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, “Burada önemli olan bizi kapıda karşılarken kalbinizi açmanız ve o yakınlığı hissettirmeniz. Biz burada sabaha kadar konuşsak da onu yapacağız, bunu yapacağız desek de en önemlisi gösterdiğiniz muhabbet. Bundan dolayı size teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Artık seçim çalışmalarına başladıklarını ve seçime kadar elzem durumlar dışında Samsun’da olacaklarını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Önümüzde çok kısa bir zaman var. Dolayısıyla bu dönem içerisinde yapacağımız çalışmalar çok önem arz ediyor. Onun için bazı çalışmaları biraz hızlı yapacağız” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, 7 Haziran seçiminde milletin ortaya koyduğu iradeye her zaman saygı duyduklarını ve gereğini yapmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtirken, Türkiye’de siyasi anlamda en büyük sorumluluğun AK Parti’de olduğunu söyledi. Bakan Kılıç şöyle devam etti:

“Ama milletimiz dedi ki ‘Bu sefer yönetimde yanınıza bir ortak alacaksınız.’ Seçim sonucu öyle çıktı. Biz 8 Haziran’da Genel Başkanımız ve Başbakanımızla ilk toplantımızı yaptık ve bunun gereğini yapmak için yola çıktık. Yaşadığımız süreçte kimisi birinci günden itibaren hayır deyip ondan sonra her şeye hayır dedi, kimisi öyle bir ayrılıklara götürdü ki işi mümkün olmadı, biriyle zaten konuşmamız mümkün değildi. İşin sonunda bir Anayasal Seçim Hükümeti kuruldu ve biz şu anda 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz.”

Her zaman milli iradeye  saygı duyduklarının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, “Her zaman milli iradenin bize vermiş olduğu sorumluluğu yerine getirmek için çaba sarf ettik. Sizler bunun en büyük şahidisiniz. Biz her zaman sizlere hizmet etmek ve bir arada olmak için söz verdik mi? Verdik. Bunların gereğini yaptık mı? Yaptık. Bunun gereğini yaptığımızın ispatı zaten bugün buradaki muhabbet. Eksikliklerimizi olmuştur hepimiz insanız. Ama sonuç olarak ortaya koyulan samimiyet doğru muydu? Doğruydu. Bazen üstümüze oynanan oyunlara karşı sabırla sessiz kaldık ve işimizi yaptık” dedi.

Samsun’da yaptıkları hizmetlerdendolayı bazı   ithamlarda bulunanların olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, bu durumlarda da sabrettiklerini ve sonunda da haklı çıktıklarını dile getirdi.

Samsun’da 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde evde bakım parası alanların sayısının sıfır olduğunu açıklayan Bakan Çağatay Kılıç, bu sayının şu anda 10 bin 300 olduğunu söyledi.

 “Biz iktidar olduğumuz dönem içerisinde hep eşit ve adaletli davrandık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı ile büyük adımı atarak yola çıktığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Ankara’da hükümet farklı partilerden kurulu koalisyonlar üzerineydi. Merkezi hükümetten belediyelere gönderilen katkı payları doğrudan aktarılmıyordu ama şimdi tüm belediyelere adaletli dağıtım yapılıyor. Biz iktidar olduğumuz dönem içerisinde hep eşit ve adaletli davrandık. Belediyelere yapılan katkı paylarından kesinti yapılacağı zaman da eşit yapıldı. Merkezde farklı ilde yerel yönetim olduğu zaman adaletli davranmayanlar yerel yönetimini önünü kesiyorlar. Biz adaletli davranmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Siyasi anlamda farklı fikirlerin ve düşüncelerin olabileceğine değinen Bakan Çağatay Kılıç, Mecliste yemin töreninde yaşananları hatırlattı ve 3 partinin nasıl birleştiğini anlatarak “Birisi ‘onunla olmayız’, diğeri ‘biz onunla olmayız’ diyordu. Ne oldu da  bir anda hep beraber oldunuz. Nasıl oldu o iş? Bunun köküne iyi bakmak lazım. Biz AK Parti olarak 258 milletvekilimiz ile İsmet Yılmaz’ın arkasında olacağız dedik. Diğerleri ittifak kurmaya çalıştı. Peki ne oldu? Bizim partimizin adayı Meclis Başkanı oldu.”

“Herkes siyasi partisinin arkasında durmak için iradesini ortaya koysun”

7 Haziran’dan bugüne kadar çok kısa bir dönem geçtiğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, “Ama yaşananlar AK Parti tek başına iktidarda olmadığı zaman neler olabileceğinin göstergesiydi. Biz ne kadar iyi niyetle yaklaşırsak önümüze blokla geliyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun yüzde 60’lık blok sözlerine vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, “Nasıl bir blokmuş bu? Siyasette bloklaşma nasıl oluyor? Hizmet ayrıdır siyasi duruş ayrıdır” diyerek Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

“1 Kasım’da ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? AK Parti’ye oy istiyorum” diyen Bakan Çağatay Kılıç, Samsunluları 5 Ekim’de Başbakan Ahmet  Davutoğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge de davet etti. Bakan Çağatay Kılıç, Meselenin sadece 1 Kasım’da oy vermek olmadığını söylerken, “Birlik ve beraberliğimizi ortaya koymamız lazım, bunu göstermemiz gerekiyor. Herkes kendi siyasi partisinin arkasında durma noktasında iradesini ortaya koysun. Geçen seçimde bazı oy pusulalarında yanlış oy kullanımdan dolayı bizim ciddi kaybımız oldu. AK Parti’nin amblemini biliyorsunuz. Ampulün altına ‘evet’i basacağız inşallah”  diye konuştu.

“Bazılarının vaat ettiklerini biz zaten yapıyoruz”

Yaptıkları hizmetlerde ayrım olmadığını söyleyen Bakan Çağatay kılıç, Bakanlık olarak gerekli hizmetleri yaptıklarını hatırlattı ve Samsunlu olmalarının da biraz pozitif ayrım yaptırdığını ama Türkiye’nin tüm illerine gerekli destek ve yatırımların yapıldığını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çalışmalarını anlatırken vaatlerde bulunan muhalefet parti liderlerini de eleştirerek şöyle konuştu::

 “Bizim için sporun yanı sıra en önemli olan gençlik. Gençliğimiz adına yapılan çalışmalarımızda da çok ciddi yatırımlarımız var. Bu anlamda da Türkiye’nin dört bir yanına tesisler inşa ediyoruz. Bu tesislerin içine de amatör sporcuların kullanımının yoğun olması ve onlara öncellik verilmesi noktasında  büyük bir çalışma yapıyoruz. Bu şu anda yapılıyor. Bazıları vaat ediyor ‘yapacağız, edeceğiz’ diye. Biz şu anda yapıyoruz bunu. Bizin hayata geçirdiğimiz tesisler hem vatandaşlarımızın hem de amatör sporla uğraşan gençlerimizin de kullanımında. Bazıları tesisleri inşaa edeceklerini söylüyorlar. Biz inşa etme aşamasını geçtik bu tesislerimizin içerisinin en iyi şekilde verimli kullanılması noktasında çalışma yapıyoruz.”

“Daha hala soruyorlar mı ‘gençlik merkezlerinde ne oluyor’ diye?”

7 Haziran seçimlerinde bir siyasi parti milletvekilinin gençlik merkezlerine yönelik yaptığı ‘Bu gençlik merkezlerinde ne oluyor’ eleştirisine de karşılık veren  Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“E ben bu zihniyete ne cevap vereyim Allah aşkına. Gençlik merkezlerinde ne oluyor biliyor musunuz? Gençler bir araya geliyor geleneksel el sanatları öğreniyor. Gençler bir araya geliyor lisan öğreniyor. Gençler bir araya geliyor Türkiye’yi geziyor. Gençler bir araya geliyor proje yapıyor. Gençler bir araya geliyor ve üniversite sınavlarında kullanılmayan 3 milyon kalem ve kırtasiye ürününü toplayıp bunları farklı yerlerdeki ihtiyaç sahibi olan okullara gönderiyor. Yeterli değil mi? Gençler, gençlik merkezlerinde bir araya gelerek çevreye zarar verebilecek atık pillerin yanlış yerlere atılmaması için tonlarca atık pil topluyor. Gençlerimiz sanat öğreniyor, gençlerimiz spor kulüpleri ile tanışıyor. Bundan daha güzel bir şey var mı? Gençlerimizin bu hizmetleri aldığı gençlik merkezlerinde bu hizmetler bedelsiz veriliyor. Daha hala soruyorlar mı ‘gençlik merkezlerinde ne oluyor’ diye?”

Gençlik merkezlerinde istihdam edilen vatandaşlara da iş kapısı olduğunu söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, İlkadım ilçesinde inşa edilecek olan gençlik merkezinin içerisine farklı anlamdaki tesisleri kazandırma noktasında çalıştıklarını belirtti. “Samsun merkezde ve tüm ilçelerde inşa edilen spor tesislerini kim kullanıyor” diye soran Bakan Çağatay Kılıç, “Bunları gençlerimiz ve vatandaşlarımız kullanıyor.  Dolayısıyla ‘Bunlar ne işe yarıyor?’ sorusunun cevabını ben inanıyorum ki sizler 1 Kasım’da çok iyi şekilde vereceksiniz” dedi.

“ Samsunspor siyaset malzemesi değildir bunu herkes bilsin”

Samsunspor/un siyaset içine çekilmesine karşı çıkan Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasında şunları söyledi:

 “Üzerimize atılan iftiralar, ithamlar sabırla bunları dinledik. Biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Biz Samsun milletvekili ve Samsunlu olma hasebiyle tabii ki elimizden gelen her türlü desteği  Samsunspor’a veriyoruz. Ama şunu da hiç kimse benden istemesin, kanuna ve kurallara  karşı bir iş yapılmasını hiç kimse benden istemesin. Bunu da açık seçik söylüyorum. Müdahale edebildiğimiz, düzeltebileceğimiz, eksiklik noktasında bir şey varsa ona biz zaten müdahale ederiz. Yakın zamanda  pek de doğru bulmadığımız bir konuda müdahale olduktan sonra müdahil olana kadar bize çok saldırdılar. Daha onlar saldırdı diye biz müdahil olmadık konuya ama konu çözüldükten sonra hiç kimse de açmadı ağzını. Sadece Samsunspor Kulüp Başkanı bazı açıklamalar getirdi ama herkes değil. Saldıranlar hiçbir şey diyemedi. Samsunspor siyaset malzemesi değildir bunu herkes bilsin. Samsunspor şehrimizin takımıdır. İyi günlerimiz de olabilir, kötü günlerimiz de olabilir ama önemli olan kötü günlerimizde bir araya gelip destek olabilmek. İşler iyi gittiği zaman herkes Samsunsporlu, herkes destek oluyor ama işler iyi gitmediği zaman herkes sadece ve sadece eleştiriyor. Öyle olmuyor bu işler değerli kardeşim. Görevini yapmayanlar hesabını Samsun halkına verirler. Şu anda Samsunspor iyi gidiyor. Ama şunu unutmayın ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Gençlik ve Spor Bakanıyım herkese adaletle eşit mesafede durmak zorundayım. Gönlümden geçen ayrı onu herkes biliyor, saklamanın anlamı da yok.”

 ‘’Kanunlar ve kurallar çerçevesinde desteğimizi ortaya koyacağız’’

Yapılan her işte adil olmaya çalıştıklarının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, yapılan yanlış işlerden sonra Samsun’da olumsuz bir şekilde anılmanın güzel olmayacağını dile getirerek “Gönlümüzün desteğini her zaman ortaya koyacağız. Kanunlar ve kurallar çerçevesinde desteğimizi ortaya koyacağız. Siyasete Samsunspor alet edilmesin. O kardeşlerimizi yeşil sahalarda Samsunspor ve Samsun için ter döküyor. Tekrar ediyorum, iyi günde değil zor günde ve sıkıştığımız zamanda ortaya çıkanlar gerçek gönül verenlerdir. Tüm takımlarımıza sportif mücadelelerinde başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

Samsunspor-Gaziantepspor maçında da Samsunspor’a başarılar dileyen Bakan Çağatay Kılıç, bir aksilik olmadığı sürece  maçı izlemek için orada olacağını söyledi.

Sporun birleştirici gücü olduğunun da altını çizerken Bakan Çağatay Kılıç geçen hafta oynanan Samsunspor ve Trabzonspor karşılaşmasını hatırlattı, orada yaşanan güzel ortamın ve Trabzon’un gösterdiği misafirperverliğin mutluluk verici olduğunu belirtti. Bakan Çağatay Kılıç sözlerini birlik ve beraberlik mesajlarıyla bitirdi.

Eski Dernek Başkanı Ali Çoban’ın çarşı çatısının onarımı için destek istemesi üzerine Bakan Çağatay Kılıç, çatıyı yapacaklarını söyledi ve “Yapılacak hizmetlerin gerçekleştirilmesinin önünde bir engel yok” dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Yabancılar Çarşısı’nda gerçekleşen buluşmanın ardından tek tek dükkanları gezerek esnaf ziyaretinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.