BAĞIMLILIK SEMİNERİ

BAĞIMLILIK SEMİNERİ
Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından "çocuklarda bilgisayar bağımlılığı ve şiddet içerikli oyunlar" konulu bie eğitim toplantısı düzenlendi.

Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi çalışmalarını gönüllü yürüten Fatma Taşçı "bu çalışmamız örnek bir çalışmadır, bunu ekibimizle birlikte okullarda devam ettireceğiz. İnternet bağımlılığı konusunu işlememizdeki amaç çocuklarımızın zararlı alışkanlıklarının temelini oluşturmasıdır.Bu anlamda bize destek veren 19 Mayıs Üniversitesi Acil Uzm. Dr. Ahmet Küçük hocama ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi.
Dr. Ahmet Küçük ise çocuklarımızın ailelerine en çok ihtiyaç duyduğu anlarda internete itildiği konusuna değinerek "internet tek başına intihar için risk faktörü olarak kabul edilmektedir. İnternet ve şiddet içerikli oyunlar çocuklarda duyarsızlık, beyin aktivitelerinde belirgin azalma, karar verme yeteneğinin bozulması, içe kapanma, sosyal fobi ve hırçınlık gibi davranış bozukluklarına sebep olmaktadır" dedi.
Ailelere bu konuda çok büyük görevler ve sorumluluklar düştüğünü de ifade eden Dr. Ahmet küçük "çocuklarınızın oynadığı oyunların içeriğini kontrol etmelisiniz. Bir çocuk bilgisayar başında günde 30 dk. dan daha fazla zaman geçirmemeli ve bu konuda kararlı olmalısınız. Herşeyden önemlisi çocuklarınıza aileleriyle birlikte zaman geçirmenin zevkini yaşatın, onları dinleyin ve anlayın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.