BAFRA'DA DİN GÖREVLİLERİNE ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ

BAFRA'DA DİN GÖREVLİLERİNE ORGAN BAĞIŞI SEMİNERİ
Bafra'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Bafra ilçe Sağlık Müdürlüğünce din görevlilerine organ nakli konusunda seminer verildi.

Seminerde ilk olarak Gazipaşa Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi Sacit Akçay kuran tilaveti okudu.
İlk olarak açılış konuşması yapan Bafra Müftüsü İsmail Çiçek,'' Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Değerli arkadaşlar, Hafta içi etkinliklerinden birindeyiz. Hafta sonu olan etkinliklerimizde de desteğinizi bekliyoruz. Sizlere bildirmiş olduğumuz 2 tane daha etkinliğimiz olacak hafta sonu, gençlerimizle birlikte sabah namazına gideceğiz, onları dinleyeceğiz ve onların arkasında namaz kılacağız. Sizde mahallenizde ya da çevrenizde olan gençleri getirirseniz memnun oluruz.'' Dedi.

Ardından konuşma yapan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın ise, '' organ bağışı kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra başka hastaların tedavisi için organların kullanılmasına izin verilmesidir ve 18 yaşını doldurmuş akıl sağlığı yerinde olan herkes organlarını bağışlayabilir. Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmuştur. Beyin ölümü tanısı almış kişilerin hayata dönmesi mümkün değildir. Yoğun bakım ünitelerinde verilen tüm tıbbi desteğe rağmen ortalama 24-36 saat sonra diğer hayati organlarda fonksiyonlarını kaybederler. Şuanda Ülkemizde organ nakline ihtiyacı olan çok fazla insan var. Ancak ülkemizde hemen hemen herkesin karıştırdığı bir şey bitkisel hayat ve beyin ölümü konusudur. Ülkemizde toplam 28 bin 272 insanımızın organ ve doku nakline ihtiyacı var. Bu sayıya her gün yenileri eklenmektedir.'' Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bafra ilçe Müftülüğü Konferans salonunda yapılan seminere Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç. Dr. Yusuf Acuner ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Bafra55.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.