Bafra TSO çocuk tiyatrosu kurdu

Bafra TSO çocuk tiyatrosu kurdu
Bafra TSO, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek kendi bünyesinde Çocuk Tiyatro Kulübü'nü kurdu. Tiyatro topluluğunun sahnelediği 'Kahraman acı biber' adlı oyun büyük ilgi gördü

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği bir projeyle Çocuk Tiyatro Kulübü kuruldu. 'Kahraman acı biber' adlı çocuk oyunuyla Bafra Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde izleyenlerle buluşan oyuna çocuklar ve yetişkinler büyük bir ilgi gösterdi.

ÖĞRENCİLERDEN OLUŞUYOR
Çocuk Tiyatrosu, 16 genç öğrenciden oluşuyor. Hüseyin Cezayirli'nin yönettiği çocuk tiyatrosunda tüm oyuncuların yaşları 10 ile 12 arasında. Üç aylık bir çalışmanın ardından sahnelenen oyun, şimdiden izleyenler tarafından beğenildi. 'Kahraman acı biber' adlı çocuk oyununda arkadaşlık ve dostluk konuları işlendi.

GÖSTERİMLER DEVAM EDECEK
Çocuk Tiyatro Kulübü bu zamana kadar 10 İlköğretim Okulu'nun öğrencilerine ulaşmayı başardı. Oyunun yarı yıl tatiline kadar gösterilmeyen okulların sahnelerinde de oynanacak. 'Kahraman acı biber' adlı oyunun galasına katılan Bafra'nın ileri gelenleri ve siyasiler Çocuk Tiyatro Kulübünü ayakta alkışlayarak beğenilerini gösterdiler. Oyun sonrasında günün anısına Bafra TSO Başkanı Rıdvan Aksoy, tiyatro topluluğunun yönetmeni Hüseyin Cezayirli'ye yapmış olduğu çalışmalardan dolayı plaket verdi. Tiyatro Topluluğu'nun öğrencileri ise kendilerine böyle bir imkanı tanıyan Aksoy'a çiçek takdim ederek plaket verdi.

40 DAKİKADA GÖNÜLLERİ FETHETTİ
'Kahraman acı biber' adlı çocuk oyunu 40 dakika sürüyor. Tek perde halinde kesintisiz olarak sahnelenen oyunu izleyenler, oyun sonrasında sahneye çıkan tüm öğrencileri ayakta alkışladı. 40 dakikada gönülleri fetheden öğrenciler ise kedilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi. Oyunu 10 İlköğretim Okulu'nun öğrenci ve öğretmenleri ile Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, 19 Mayıs ilçe Emniyet Amiri Abdurrahman Mangan ve Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta izledi.

DESTEK OLACAĞIZ
Oyun sonrası sahneye çıkarak bir konuşma yapan Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, "Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İlk defa Türkiye'de bir çocuk tiyatrosu kurdu. Sosyal anlamda yapılan her türlü etkinliklere bir kamu kurumu olarak odamız her zaman destek verecektir" dedi.