Bafra ile Sinop ayancık ilçesi kardeş şehir oldu

Bafra ile Sinop ayancık ilçesi kardeş şehir oldu
Bafra Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Ali Kale Turistik Tesislerinde Belediye Meclisi Başkan Vekili Hamit Kılıç yönetiminde gerçekleşti.

Meclis gündeminde kardeş şehir ile ilgili başkanlığın yazısı, gayrimenkul satışı ile ilgili emlak ve istimlak müdürlüğünün yazısı ve kadro ihdası ile ilgili insan kaynakları ve eğitim müdürlüğünün yazısı yer aldı. Bafra Belediye Meclisi, Belediye Başkanlığında yapılan yazılı başvuru sonrası yaptığı oylamada oy çokluğu ile Sinop`un Ayancık ilçesi ile kardeş şehir oldu.

Emirefendi Mahallesi`nde bulunan Bafra Şehirler Arası Yolcu otogarının Samsun Büyükşehir Belediyesi himayesine girmesi ile mülkiyet hakkının Bafra Belediyesinde kaldığı benzin istasyonu ile otogar arasında bulunan hizmet binası mülkiyet hakkı satışı Bafra Belediye Meclisi kararı ile satıldı.

Bafra nüfusunun artmasıyla birlikte Bafra Belediyesine tanınan kadro ihdası ile belediye tarafından oluşturulan yeni norm kadro belediye meclisi tarafından onaylandı. Bafra Belediyesi Meclis toplantısında gündem dışı olan meclis üyelerinin İmar plan ve tadilat başvuru ücreti dilekçesi gündeme alınarak tarife komisyonuna havale edildi. Ali Kale, Yavuz Ataseven, Hakan Aytünür ve İsmail Bekar imzalı dilekçe, meclis tarafından görüşülerek incelenmesi için oy birliği ile tarife komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafra ile ilgili önemli gördüğü konulara değindi. Bafra`nın problemlerini sıralayan Aytünür, “Karaköy harasından Bafra`nın girişine kadar olan kısım karanlık. Bu konuyu bir türlü çözemedik. Bu artık siyasi iktidarında, muhalefetinde sorunu değil. Bu artık Bafra`nın sorunu. Biran önce buraların aydınlatılması gerekli bunun için bir çalışma yapılmasını talep ediyorum. Bu hepimizin ortak sorunudur. Burada kazalar oluyor, bir süre önce burada bir arkadaşımız vefat etti. Bunun için hepimiz bir olalım ne gerekiyorsa yapalım. Bu kavşaklar ile ilgili de bir çalışma yapılmasını tekrar gündeme getirmek istiyorum. Bu hastane kavşağının girişindeki yerin tek taraflı olmasını talep ediyor oranın kapatılmasını istiyorum. Samsun`dan istikametinden gelenler için içeriye daha geriden bir tek yönlü giriş yapılırsa otomobillerin karşılıklı gelmeleri önlenecek ve insanların bu sefer dalgınlığa düşüp kaza yapma olasılığı ortadan kalkar. Aynı şekilde Tofaş kavşağı ve aşağıdaki Sinop yolunun kavşağı ile ilgili bir çalışmanın yapılmasını istiyorum.'' dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.