Bafra 30 Ağustos ilköğretim okulundan nostalji gecesi

Bafra 30 Ağustos ilköğretim okulundan nostalji gecesi
Her yıl yaptığı çalışmalarla, kültürel ve Sanatsal etkinliklerle ismini duyuran Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu, yine bir ilke imza attı. Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezinde ''Nostaljik Türk Film Müzikleri Gecesi'' düzenledi.

“GÖZLERİMİZE BENZER TÜRK FİLMLERİ”
Program sunuculuğunu Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Sibel Aydın'ın yaptığı gecede açılış konuşmasını Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt yaptı. Kurt konuşmasında, “Hepimizin dün gibi hatıralarındadır; Yazlık sinemalar, siyah beyaz ekran televizyonlar. Mum ışığında cümbür cemaat izlenen o herkesin iki renk olduğu yıllar. Her filmi sinema tadında izler, bizlerse filmlerin kahramanı olurduk. An olur ağlamaktan, an olur gülmekten yaş akardı gözlerimizden. Gözlerimize benzer Türk filmleri. Ne rengi değişir, ne de tarzı” diyerek, duygu yüklü anlamlı bir konuşma yaptı. Daha sonra Kurt, “Nostaljik Türk Film Müzikleri Gecesi'' programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

DARBUKA COŞTURDU, KONSER HÜZÜNLENDİRDİ
Konuşmanın ardından Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmeni Semra Kazan yönetiminde hazırlanan horon ekibinin gösterisi sunuldu. Öğrencilerin performansı çok beğenildi. Ardından okulun sınıf öğretmenlerinden İbrahim Gündoğdu yönetimindeki Darbuka ekibi gösterisi ve okulun müzik öğretmeni Levent Aydın yönetiminde hazırlanan koronun “Nostaljik Türk Filmleri” gösterisi izlendi. İzleyenleri zamanda kısa bir yolculuğa çıkaran ve eski günleri yâd ettiren konser coşkuyla alkışlandı.


SİNEMANIN DAYENLERİ TELEFONLA ŞÜKRANLARINI SUNDU
7.sınıf öğrencisi Gülhanım Erdoğan'ın Hülya Koçyiğit'in “Boş Çerçeve” filminden bir sahneyi başarı ile canlandırması davetliler tarafından alkışlandı. “Nostaljik Türk Film Müzikleri Gecesi'' programına, Türk Sinemasının değerli simaları Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'da davet edildi. Çok istemelerine rağmen programlarının yoğun olması nedeniyle geceye katılamadıklarını belirten sinema sanatçıları, Okul Müdürü Mustafa Kurt'un telefonuyla Bafralılara ve geceye katılan davetlilere ve Türk filmlerini yaşatmak için mücadele veren okul idaresine şükranlarını sunarak teşekkür ettiler.
Geceye Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Çepni, Bafra İlçe Spor Müdürü Mahmut Demirkan, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, Daire Müdürleri, Öğretmenler, Veliler ile çok sayıda sanatsever katıldı.