BACANAK DEREBEYLİĞİ

BACANAK  DEREBEYLİĞİ
Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Kenan Şara Bacanağının çocuğu olan Evrim Düşünsel'i Belediye'de işe aldı. Bafra İlçesi Ak Parti Yönetim Kurulu Üyesi olan Fikri Düşünsel aynı zamanda Kenan Şara'nın bacanağı olduğundan çocuğu Belediyede işe alındı

VATANDAŞ İSYAN ETTİ
Konu ile ilgili görüşlerine müracaat ettiğimiz vatandaşlar, Belediye adeta Derebeylik gibi yönetiliyor, kiminin kızı, kiminin bacanağı, kiminin akrabası işe alınırken, gariban vatandaş ne yapsın dediler.
BELEDİYE BABALARININ ÇİFTİĞİ Mİ?
Daha önce Yusuf ziya Yılmaz'ın bacanağına ait Mimoza Evleri'nin önünü asfalt ve çevre düzenlemesi yapması vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Şimdi de Genel Sekreter Kenan Şara'nın bacanağının çocuğunun işe alınması şok etkisi yarattı.
BELEDİYE Mİ, DEREBEYLİK Mİ?
Kamu kurumu niteliğini taşıyan belediyelerin yandaş kayırma mekanizması haline getirilmemesi gerekirken, gerek işe adam almalarda, gerek ihalelerde, gerekse Belediye Başkanlık makamının özel kalem kadrosu aracılığı ile birçok kişinin memur ve işçi kadrosuna alındığı öğrenildi.
YASALARIN BOŞLUĞUNDAN YARARLANILIYOR
Yasalarla Belediye Başkanları'na sağlanan bazı yetkilerin hak edilmeyen kişilere verildiği, insanların yıllarca uğraşıp, didinip, KPSS'lere hazırlanarak elde etmeye çalıştığı memurluk hakkını, şehrin önde gelen iş adamlarının yakınlarına verildiği, şehirde yaşayan binlerce işsiz varken, kendi yakınlarını sözleşme yaparak işe almaları büyük bir haksızlık olarak değerlendirilmiştir.
HAFİF RAYLI BAHANE AKRABALAR ŞAHANE
Şehrin gündemini Hafif Raylı sistemle meşgul eden Belediye yönetimi arka planda hısım, akraba, yandaşları işe alıp, insanların gözünü boyamaktadırlar.
İLÇELERDEN GELEN İNSANLAR PERİŞAN
İlçelerden şehre gelmek isteyen vatandaşların bir kısmı iki, bir kısmı üç araç değiştirerek şehir merkezine gelirken, yöneticilerin Osmanlı'nın başaramadığını biz başardık ifadeleri, hem gülünç bulunuyor, hem de insanlarla dalga geçilen ifadeler olarak değerlendiriliyor.
KENAN ŞARA VEYA YUSUF ZİYA HİÇ MİNİBÜSE BİNDİ Mİ?
Hafif Raylı sistemle ilgili yapılan açıklamaları öğrenen vatandaşlar, onlara bir sorun ömürlerinde kaç kez minibüse binerek şehre gelmişler veya ellerinde iki kg süt, yoğurtla şehre gelmek için hiç minibüse binmişler mi? Onlar vatandaşın da kendileri gibi makam arabası, makam şoförü ile dolaştığını sanıyorlar.
SEÇİMDEN SONRA HERKESE EŞİT DAVRANMALI
Belediye Başkanlığına seçilen kişilerin, seçim bittikten sonra herkesin Belediye Başkanı olduğunu belirten vatandaşlar, seçimden önce parti rozeti takan seçilmişler, seçim sonrası bu rozetleri bırakmak zorundadırlar. Başbakan bunun en açık örneğidir. Belediyelere kaynak aktarılırken herkese eşit davranıldığını belirten Başbakan, her seçilmişin bu şekilde davranması gerektiğini belirtmesine rağmen bizim seçilmişlerimizin neden bu yanlışları yaptıklarını bir türlü anlamıyoruz dedi.
ZAMANI GELİNCE HERKES YAPTIĞININ BEDELİNİ ÖDER
Konu ile ilgili görüşlerini beyan eden vatandaşlar, geçmişte bu tür uygulamalar yapanlar bugün tarih önünde ve insanlık önünde hesap verdikleri gibi, önümüzdeki seçimlerde de halktan en büyük tokadı yiyeceklerdir şeklinde ifade etmişlerdir.
ASIL TANTANA HAFİF RAYLI BİTİNCE BAŞLAYACAK
Hafif raylı inşaatı bittiğinde işsiz kalacak olan Kurupelit, Atakum minibüs hatları ile Özel halk otobüs işletmecilerinin perişan olacağı ve asıl tantananın o zaman çıkacağı ifade edilmektedir.