MADENİ PARALARA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

MADENİ PARALARA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR
Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Hakan Baş, babasından kalan madeni paraları iş yerinde meraklıları için sergiliyor.

Giyim mağazası bulunan Hakan Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının 1979-1980 yılları arasında ilçede bakkal işletmeciliği yaptığını belirtti. Babasının iş yerini kapattıktan sonra kalan 578 madeni parayı koruması için kendisine verdiğini anlatan Baş, 2004 yılında açtığı giyim mağazasıyla ticarete başladığını, babasından kalan ve kendisine şans getiren madeni paraları da iş yerinde meraklıları için sergilemeye başladığını ifade etti.

BABADAN KALMA MADENİ PARALARA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Baş, bakraç içinde sergilediği madeni paraların maddi olmasa da manevi değerinin büyük olduğunu vurgulayarak, "1969 ile 1975 yıllarına ait 1 liralar, çeyrek liralar, 25 kuruşlar var." dedi.

BABADAN KALMA MADENİ PARALARA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Madeni paranın meraklısının çok olduğunu kaydeden Baş, şunları söyledi: "Koruyup sergilediğim bu paralar müşterimizin ve çevre esnafının çok fazla dikkatini çekiyor. Bazen elinde bu dönemlere ait madeni parası olanlar içine katıyor. Yine yurt dışından gelen vatandaşlarımız kendi kullandıkları madeni paralarını hatıra olsun diye bakracın içine atıyor, ilgi görüyor." Baş, babasından kalma madeni paraları, daha sonra torunlarına aktarılmak üzere çocuklarına bırakmak istediğini sözlerine ekledi.

BABADAN KALMA MADENİ PARALARA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.