Ayvacık'tan insanlık için çalışan nesiller yetişecek

Ayvacık'tan insanlık için çalışan nesiller yetişecek
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Ayvacık'a gitti.

Demir ve Yıldırım, İHH gönüllüsü Samsunlu merhum Mahmut Gökmen adını taşıyan İmam hatip okulundan insanlık için çalışan nesillerin yetişeceğini söyledi

AK Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, bazı programlara katılmak için Samsun'a gelen İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım'la birlikte Ayvacık'ta toplantıya katıldı. Ayvacık'ta kaba inşaatı tamamlanan Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni gezen Demir ve Yıldırım, gelecek için çalışan nesillerin bu okuldan yetişeceğini dile getirdi.

Milletvekili Demir, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte ilk olarak Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca'yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Ayvacık Belediyesi Toplantı Salonu'na geçilerek, Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nce düzenlenen programa katılım sağlandı. ABD'de İHH Temsilcisi iken şehit düşen Mahmut Gökmen'in ailesinin de hazır bulunduğu toplantıda Milletvekili Demir, okulun yapımı için emek veren başta Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve İHH olmak üzere herkese teşekkür etti.

Ayvacık'ta yükselen bu okulun gelecek nesiller adına önem taşıdığını söyleyen Demir, "İHH'nın Samsun'da başlattığımız pek çok okulda yardımları var. Bunun için teşekkür ediyorum. Ayvacık'ta yaptığımız bu okula da önemli miktarda bağışta bulundular. Buranın kaba inşaatı bitti, ince işçiliği yapılacak. Burada okuyan çocuklarımız, Mahmut Gökmen'e ve ailesine dua edecekler. Bu okuldan çok değerli vatan evlatları yetişecek. En iyi doktorlar, en iyi mühendisler, en iyi subaylar, en iyi sanatçılar, inanıyorum ki bu imam hatip okullarından, yetişecek ve ülkemize hizmet edecekler. Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da, okula ismi verilen Mahmut Gökmen'i çok sevdiğini belirterek, "Mahmut çok ileri seviyede ingilizce bilir ve bizi yurtdışında en iyi şekilde temsil ederdi. Burada okuyacak çocuklarımıza sesleniyorum. Mahmut'u iyi takip edin, sadece Müslümanlığın değil, insanlığın kurtuluşu için hep kendini yetiştirdi. Şu anda onun açtığı yolda bir çok insan gitti. Onun öldüğü yılda bir tane Mahmut'umuz vardı, onun açtığı yol sayesinde yüzlerce Mahmut'umuz var. Bu okulda da Mahmut gibi insanlık için çalışan çocuklar yetişecek. Bu okulun yapımı için çaba gösteren, bizim buralara gelmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca da, İHH'nın önemli hizmetleri olduğunu belirterek, ilçeye yaptıkları önemli katkı için teşekkür etti. Kuruca, "Gelecek adına önemli olan böyle bir okulun yapımına katkı verdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum" dedi. Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur da, İHH'nın yurt içi ve yurt dışında pek çok işlere imza attığını belirterek, "Samsun'da Ayvacık'ta da böyle bir güzel hizmet için İHH'nın adının anılıyor olması bizim için gurur verici. İnşallah geleceğimize bu okul sayesinde sahip çıkmış olacağız" dedi. Dernek Başkanı Enver Yürük de, toplantıya katılan ve okulun yapımı için emek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mahmut Gökmen'in ailesine yetiştirdikleri evlatları için teşekkür plaketi verildi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a da, okula yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Milletvekili Demir ve beraberindekiler, daha sonra inşaat alanına geçti. Burada inşaatı inceleyen Demir ve Yıldırım, okulun gelecek yıl eğitim öğretime hazır hale geleceğini söyledi.

Programa AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kılıç, AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Gökmen, hayırseverler ve Ayvacıklılar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.