'Ayrılık kararı ortak alındı'

'Ayrılık kararı ortak alındı'
Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş Başkan Vekili Veysel Bilen ve İcra Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nun ayrılığı ve gündeme dair konular hakkında açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş Başkan Vekili Veysel Bilen, Hüseyin Eroğlu ve ekibiyle yönetim kurulu kararı doğrultusunda Samsunspor'un menfaatlerini düşünerek ayrıldıklarını belirterek, " 11 yıl aradan sonra çıktığımız Süper Lig'de sezona başlarken koyduğumuz hedef doğrultusunda hedefimizden uzaklaşmamak adına her iki tarafında ortak aldığı karar doğrultusunda bugün bu ayrılık gerçekleşmiştir. Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki Sayın Hüseyin Eroğlu ve ekibine Samsunsporumuza kazandırdıkları için, 11 yıl aradan sonra bize şampiyonluk duygusunu yeniden tattırdıkları için yönetim ve icra kurulumuz adına teşekkürlerimizi ifade ediyoruz." dedi.

toplanti-3.jpg

Kan değişikliği, yeni heyecan
Başarının alınan sonuçlara bağlı olduğunu söyleyen Bilen, " Tabii ki ne kadar çalışma yaparsanız yapın, ne inançta olursanız olun, Sonuçta özellikle spor müsabakalarında bilmektesiniz ki başarı kıstası tamamen puan cetvelinde ya da aldığınız sonuçlara endeksli. "Şu kadar korner attık, bu kadar gol pozisyonuna girdik, şu kadar topumuz direkten döndü, şu kadar oyuncumuz sakattı, şu oyuncular daha evvel gelseydi, gitseydi" bunların hepsi suya atılan imza gibi bir göz ardı edilip tamamen puan ve puanlara bakılıp, sıralamadaki yerinize göre değerlendirilen bir arenada hepimiz bir anlamda görev yapıyoruz. Öyle de olunca ilk 5-6 hafta geçip bizim puan olarak geriye düşmemiz nedeniyle bir şekilde karar alınması yeni kan değişikliğiyle, yeni bir heyecan yaratılması ve yaratılacak bu heyecanla bu sinerjiyle takımın aldığı kötü sonuçların da önüne geçmeyi amaçlayarak Başkanımız ve yönetim kurulumuzca aldığımız bu kararı hayata geçirmiş olduk." ifadelerine yer verdi.

toplanti-4.jpg

"Hepimizin çabası Samsunspor'un başarılı olması"
Ayrılığın arkadasında başka bir sebep aranmamasını söyleyen Bilen, "Çeşitli programlarda yürütülen varsayımlar, faraziyeler üzerinden önce kişileri, sonra kurumları zedelemenin, eleştirmenin hatta zaman zaman kırıcı olmanın hiçbirimize faydası yok. Hepimizin çabası sevdamız Samsunspor ve onun başarılı olması. Bunu en çok isteyen de unutulmamalıdır ki Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım'dır. Maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aldığımız galibiyetler sonrası belki iş dünyasındaki başarıların bile ötesinde sevince boğulan kaybettiğimiz maçlardan sonra da kendini dış alemle kapatıp kendiyle hesaplaşan bir başkanımız var. Onun da daha fazla üzülmemesi ve de kurduğu ekiple beraber daha başarılı ve söz verdiği Samsunsporumuzun "Avrupa" arenasına taşınması için bugün olduğu gibi yarın da gerektiğinde hiçbir kararı almaktan geri durmayacağımızın da bilinmesini istiyorum. Burada tek mühim olan Samsunspor ve Samsunspor'un başarısıdır." diye konuştu.

"Özlenen Samsunspor'a ulaşmayı hedefliyoruz"
Bilen, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler de dahil hiç kimse Samsunspor'dan büyük değil. Hepimizin görevi Samsunspor'a koşulsuz tam destek vermek. Zaman zaman eksik ve hatalar olabilir ama gönlümüzdeki Samsunspor sevdasını kimseyle tartışmayız. Başkanımızında sevdası asla tartışılamaz. Ayrılma kararı da yönetim ve icra kurulunun ortaklaşa aldığı karardır. İnşallah en kısa sürede yeni bir ekiple özlenen Samsunspor'a ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün itibariyle Gaziantep FK maçına takımı Emre Bayraktar hocamız hazırlayacak, kendisine tam yetki verilmiştir. İcra kurulu olarak dün burada olduğumuz gibi bugün de buradayız. Suat Çakır ve Soner Soykan kardeşlerimiz kulüpte mesailerinin büyük bir bölümünü harcıyor."

toplanti-2.jpg

Transferler ortak görüşle yapılıyor
Yılport Samsunspor A.Ş Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan ise transfer konusuna açıklık getirerek, "Hocamızın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama talihsiz bir açıklama. Transfer komitemiz var ve bu güne kadar habersiz, ortak karar olmayan hiç bir transferin uçaktan indiğine şahit olmadık. Bu komiteye de Başkanımız Yüksel Yıldırım önderlik yapıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.