AYAK MANTARI VE TEDAVİSİ

AYAK MANTARI VE TEDAVİSİ
Ayak mantarı, bir küf tipinin neden olduğu bir cilt durumudur. Birçok insan yaşamı boyunca en az bir kez bu hastalığa maruz kalır

Ayak mantarı, bir küf tipinin neden olduğu bir cilt durumudur. Birçok insan yaşamı boyunca en az bir kez bu hastalığa maruz kalır. Çoğu mantar türü karanlık, sıcak ve nemli ortamları sevdiği gibi, bu koşullar altında ayak mantarı formları üreyebilir. Herkes ayak mantarına neden olan mantarlarla karşılaşalabilir. Bununla birlikte, bazı insanlarda neden oluştuğu bilinmemektedir. Yıkandıktan sonra kurutulmayan ayaklar, dar çoraplar ve ayakkabılar, sıcak iklim nemli bir ortam yaratarak mantarların çoğalmasını sağlar. Uzun süre ayakkabıdaki ayaklar, mantarların büyümesi için çok uygundur.  Bu mantar türü aynı zamanda bulaşıcı olabilmektedir. Genellikle terlik, çorap, ayakkabı, havlu gibi ortak eşyalardan veya banyo, küvet, plaj, banyo ve benzeri ortak kullanımlardan olabilir. Ama, aynı evi paylaşan insanlarda bile görülmeyebilir.

Her şeyden önce, ayak mantarı tedavisinin en etkili yolu ayak mantarını yayabilecek ortamlardan uzak durmaktır. Mantar, ayak sağlığına dikkat ederek en etkili şekilde ele alınabilir. Ayaklar her gün düzenli olarak temizlenmeli, bol suyla yıkandıktan sonra parmaklar arasında temiz bir havluyla dikkatlice kurulanmalıdır. Sıcak yaz aylarında nefes alan ayakkabılar giymek, ter emici çoraplar seçmek ve antifungal spreyler veya tozlar kullanmak da önemlidir. Bununla birlikte, yukarıdaki temizleme prensiplerine uygunluk arıtma işlemi için gereklidir. Ayak mantarı tedavisi için birçok doğal yöntem vardır. Ayakların sokulabileceği bir sıcaklığa ısıtılan suya sirke ilave edilir ve su soğuyana kadar ayaklar bu suda tutulur. Zamanla, mantar yok olmaya başlayacaktır. Ek olarak, karbonat mantarların tedavisinde önemli bir yer tutar. Yine bir miktar su ısıtılır ve karbonat eklenir ve su soğuyana kadar ayak içinde tutulabilir. Karbonat daha az sıcak suya eklenebilir ve macun kıvamına gelinceye kadar karıştırılabilir. Bu tür doğal yöntemler, bazı durumlarda, mantarlar için önerilen doğal tedavilerdir.

Hastalığın ortaya çıkmasından sonra bir cildiye doktoruna danışmalısınız. Çünkü bazı durumlarda kendinizin müdahale etmeniz yeterli olmayabilir. Ayak mantarı tedavisi için mantar önleyici kremler ve spreyler tercih edilebilir. Bazı durumlarda, antifungal ilaçların oral olarak kullanılması cildiye doktoru tarafından önerilebilir. Her gün aynı zamanda ilaçların düzenli kullanımı, zamanla mantar hastalığını ortadan kaldıracaktır.

Detaylı bilgi için; https://www.ertugrulaydemir.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.