Avusturyalı enerji devi Türkiye’de çöpten elektrik üretecek

Avusturyalı enerji devi Türkiye’de çöpten elektrik üretecek
Avusturya merkezli BDI – BioEnergy International AG, Türkiye'ye yatırım yapacak. İzmir'de büro açan şirket, belediyeler ile şirketler için atık işleme tesisleri kurup biyogaz ve elektrik üretecek.

BDI-BioEnergy Türkiye Genel Müdürü Onur Taş, biyoenerji alanında geleceği görerek yatırım kararı aldıklarını belirtti. Taş, Türkiye'de biyogaz üretmek için belediyeler ve sanayi olmak üzere iki önemli kaynağın bulunduğlunu ifade ederek, “Kuracağımız biyogaz ve biyodizel tesisleri için yerel yan sanayiinin oluşumuna da katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Seneye 25-30 milyon ton civarında karışık olarak toplanan belediye atığı olduğunu vurgulayan Taş şunları kaydetti:

“Bu miktarın 10-15 milyon tonluk kısmı biyogaz üretme kapasitesine sahip. Ayrıca Türkiye'de gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri bazında çok büyük üretim kapasiteleri mevcut ancak bu sektörlerden çıkan atıklar için biyoenerji ve biyoyakıtçözümleri yeterince değerlendirilip yatırıma dönüştürülmüyor. Bu durum olumlu tarafından bakacak olursak, beraberinde önemli bir yatırım potansiyeli ve neticesinde yenilenebilir enerji temini - çevresel fayda getirmektedir. Bu değerlendirmeler ve gelişimler içinde BDI-Bioenergy International AG olarak Türkiye'deki mevcut pozisyon ve faaliyetlerimizi güçlendirme, belediyelere, atık üreticilerine ve biyogaz yatırımcılarına yakın olma kararı aldık. Bu anlamda fiziki olarak Türkiye pazarındaki etkin varlığımızın önemli bir tercih unsuru olacağına inanıyoruz.”

Türkiye'nin en çok tercih edilen Biyogaz ve Biyodizel teknoloji tedarikcisi konumuna getirmesini hedeflediklerini bildiren Taş, şöyle devam etti:

“Biyogaz tesislerinin işlevselliğin tesis ömrü boyunca korunması ve tesislerin işletilmesi sürecinde oluşabilecek değişkenliklerin yönetilebilmesi adına işletmecilere süreklik now how transferi, tesis performansının düzenli olarak takibi ve satış sonrası hizmetler kapsamında bakım ve onarım hizmetleri bir tesis kurmak kadar kıymetli bu nedenle, BDI olarak müşterilerimize uzun vadeli sözler verebilmek ve sözümüzü tutabilmek adına Türkiye'de şirketleşmeye karar vererek BDI-Bioenergy Türkiye'yi kurmuş bulunuyoruz. BDI, 1996 yılında kurulduğundan beri, yan ve atık ürünleri endüstriyel ölçekte işlerken kaynakların optimum kullanımını sağlayan teknolojilerin geliştirilmesinde uzmanlaşmıştır ve firma bünyesinde icra edilen araştırma ve geliştirme faaliyetleri neticesinde çok geniş bir patent portföyüne sahip olmuştur. BDI, kendisini “Wasteto Value – Atıktan Değere” anlayışı ile atık bitkisel yağ ve hayvansal yağlar gibi farklı hammaddelerden biyodizel üretilmesi konusunda geliştirmiş olup bununla birlikte, belediye atıkları, gıda endüstrisi, tarım ve hayvancılık sektörü atıklarından biyogaz ve elektrik enerjisi üreten verimli tesisler meydana getirmektedir.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.