'AVUSTRALYA'

'AVUSTRALYA'
Başrollerini Nicole Kidman ve Hugh Jackman'ın paylaştığı Avustralya adlı sinema filmi 19 Aralık'tan beri vizyonda ki yerini istikrarlı bir şekilde koruyor.

Dünyaca ünlü iki önemli oyuncunun başrollerini paylaştığı Avustralya görüntüleriyle de adeta görsel şölen yaratıyor. Filmin yönetmenliğini ise Baz Thurmann yaptı. Avustralya'nın ezilen yerel halkı Aborjin'ler le ilgili görkemli bir anlatım yorumlarının yapıldığı film iki sonlu ve destansı bir hikâye gibi yorumlarla nitelendirildi.

FİLMİN KONUSU
İkinci Dünya savaşı'nın hemen öncesinde geçen romantik bir macerayı konu alan film, Nicole Kidman , çok uzaklardan ve bambaşka bir kültürden gelen İngiliz aristokrat “Lady Sarah Ashley” olarak karşımıza çıkıyor.Kendisine miras kalan toprakları almak için gelen Lady Sarah, bölgenin yerlilerinden olan sert mizaçlı ve bir o kadar da kaba olan Drover (Hugh Jackman) ile aynı safta yer almak istemese de buna mecbur kalır.Bulundukları yerden millerce uzakta olan bu dünya harikası topraklara varabilmek için uzun bir yol kat ettikten sonra Darwin isimli bu şehrin Pearl Harbor'a saldıran Japon kuvvetleri tarafından bombalandığını öğrenirler.
'Avustralya' Samsun'da Çiftlik Galaksi Sineması'nda ilgiyle izlenmeye devam ediyor.


Mihriban KOÇAKER