Avukatlık Mesleğinin Duayenleri Ödüllendirildi

Avukatlık Mesleğinin Duayenleri Ödüllendirildi
Sayın Osman Kaymak ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Samsun Barosu Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda mesleğinde 60. 50. 40. ve 25. onur yıllarını tamamlayan avukatlar için düzenlenen mada

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz programda yaptığı konuşmasında, “Samsun Barosu Cumhuriyetle yaşıt bir barodur. Kuruluş tarihi 1923’tür. 1923’ten bu tarafa 100 yıllık bir abidesinde nice isimler geldi geçti. Her biri şüphesiz Samsun Barosuna, avukatlık mesleğine ve adalet hizmetlerine bir nebzeden çok daha fazla katkı sağladılar. Öncelikle bu mesleğe başta Samsunumuzda olmak üzere katkı verip bugün aramızdan ayrılmış olan çok değerli meslektaşlarımızı rahmetle yad ediyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

vlk-3786.JPG

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptığı konuşmasında, “Bugün gerçekten önemli bir gün. Bir ömür boyu adalet için çalışmak mücadele etmek ve hizmet etmek. Gerçekten hakim, savcı ve avukat olmazsa adalet olmaz. Biz üç kuvvet bir araya geldiğimizde ancak muhakeme olur. Birbirimizi inkar ederek değil, birbirimizle işbirliği yaparak adalet için gerçeğe ulaşmak için haklıyı haksızdan ayırt etmek için çalışmaktayız. Amacımız Türkiye’nin ihtiyacı için hiçbir ayrım gözetmeksizin hangi kökten, hangi inançtan, mezhepten, cinsiyetten ve siyasi görüşten olursa olsun 82 milyon vatandaşımızı adalet paydasında buluşturmaktır. Adalet paydasında buluşturmak en önemli milli meselemizdir.” dedi.Bu güzel programda bende bir hukukçu olarak aranızdan bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum diyen  Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Arkadaşlar ben 30 sene önce avukatlık mı? Kaymakamlık mı? mesleğini seçeyim diye bir ayrımda kaldım. Ama sonuçta kaymakamlık mesleğini seçtim. Tabi ki işimi severek yapıyorum. Hepimizin mesleğinde hasıl olan işini sevmek, ülkesini sevmek ve insanları sevmektir. Sevdiğiniz zamanda o mutluluğu yaşıyorsunuz.

vlk-3754.JPG

Arkadaşlar işimizi yaparken hayata bakış açımız çok önemlidir. Hayatta sadece para kazanmak, kazanmak için her şey mübah anlayışıyla hareket eden kim olursa olsun, o mutluluğu yaşayamıyor. Hayat sadece para kazanmaktan ibaret değil. Hayatını pozitif yaşayan arkadaşlarımızın daha çok mutlu olduklarını görüyoruz.Arkadaşlar şunu da önemsiyorum. Hayatı onur, şeref ve sağlıkla yaşamak ve bitirmek. O anlamda nereye gelirsek gelelim. Onur, şeref ve sağlıkla bir yere geldiysek onun için Allah’a şükretmemiz gerekiyor. İşimize böyle bakarsak para kazanmakta, adalet dağıtmakda çok anlamlı olacaktır. Sizlar hukuk ve adalet dağıtırken sosyal alanlarda meslek yapıyorsunuz. Hayatı düzenleyen ve hayatın içinden insanlarsınız.

vlk-3844.JPG

Sizler sosyal sorunların içinde bulunduğu toplumu yönlendirmeniz, çevrenizdeki insanlara yön göstermeniz de çok önemlidir. Hukuk hayatın her alanında var. Arkadaşlar işimizi yaparken kendimize serbest zaman ayırarak spor, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de değerlendirmeliyiz. Çocuklarımıza çok para kazanma hırsıyla fazla mal bırakmak yerine iyi eğitim, ahlaklı insan ve vatana millete iyi birey olması konusunda çaba sarf ederek en iyi mirası bırakmış oluruz.” dedi.Konuşmasının devamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında ilimizde çok ciddi hazırlıklar yapıldığını ifade eden  Sayın Osman Kaymak, “Samsun Valiliği olarak bu hazırlıkları 7-8 ay önce başlattık. Tabi ki bu hazırlıkları Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ise Samsun Barosu'nun destekleri ile inşallah Türkiye Barolar Birliği’nin Mali Genel Kurulunu ilimizde yapacağız. Bu karardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İlimizde bir çok spor  ve sanatsal etkinlikler yapacağız.Büyük katımların olacağı etkinliklerden bazıları ise 'Koç Spor Fest’, ‘Uluslararası Robot Yarışması’ ve ‘Uluslararası TRT Çocuk Şenliği’dir. Asıl olan milli hakimiyet ruhunu ve şuurunu diri tutmaktır. Milli hakimiyet ve milli mücadele ruhunun Samsun’dan bütün Türkiye’ye yayılması konusunu önemsiyoruz. Ben Samsun Valisi olarak bu etkinliklerde olmaktan, etkinlikleri organize etmekten dolayı son derece mutluyum. Ben bugün onur, şeref ve sağlıkla 25, 30, 40, 50 ve 60 yılını dolduran avukat arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı tebrik ediyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.

vlk-3749.JPG

Konuşmaların ardından 60. 50. 40. ve 25. onur yıllarını tamamlayan avukatlara madalya ve plaketleri  Sayın Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından verildi.Plaket törenine ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Cin ve çok sayıda avukat katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.