Atlas Sirki'nde final

Atlas Sirki'nde final
Tiyatro sanatçısı Servet Yalçın'ın kurduğu Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan Atlas Sirki'nin Samsun Lovelet Outlet AVM'de başladığı 'Canbazhane Şenliği'nde sona yaklaşıldı. Son gösterisini, 29 Eylül Pazar Günü akşamı yapacak olan sirk, finalde Samsu

Osmanlı şenliklerinden günümüze kadar ulaşabilen önemli seyir sanatlarından ip cambazları, ateşbazlık, parantebazlık, artık sirklerde yaşatılıyor. Dünya kültür mirası listesine giren ve Türklere ait tek uluslararası sirk olan Atlas Gösteri Topluluğu, seyir sanatlarının yeniden canlandırılması amacıyla Türkiye'yi karış karış dolaşıyor. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi Lovelet Outlet AVM'nin desteği ile Atlas Sirk Ekibi, açık otopark alanında kurulan sirk çadırında vatandaşları 1 saat boyunca birbirinden ilginç şovlarıyla önce gülmekten kırıp geçirdi, sonra da aksiyonlarıyla hayrete düşürdü. Gösterilere Samsunlular, beklenin de üzerinde ilgi gösterdi.

7'den 70'e 15 bine yakın kişinin izlediği Atlas Sirk, kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatlardan Canbazhane Şenliği'nin Samsun turnesinde sona yaklaştı. Palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava ve sevimli köpeklerin gösterileri ile şovlar, Karadenizlileri gülme krizine sokarken, ip canbazlığı, parendebazlık, ateşbazlık hayrete düşürdü. 4.5 metre uzunluğundaki canlı sarı piton yılanı gösterisi ise izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi.

Canbazhane Şenliği, cumartesi ve pazar günleri 18.30, 19.30 ve 20.30'da izleyenlerini yine gülme krizine sokacak. Atlas Sirki, 29 Eylül Pazar Günü 20.30'da yapacağı gösteri ile Samsun turnesini noktalayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.